Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина звинувачує Великобританію через тиск, зумовлений відправкою зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина звинувачує Великобританію через тиск, зумовлений відправкою зброї в Україну

Німеччина відповіла на критику британців, які звинувачують Шольца у небажанні відправити або дати згоду іншим країнам постачати танки Leopard 2 до України.

19 січня 2023, 11:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Союзники України продовжують тиснути на Німеччину, щоб отримати дозвіл на відправку танків до України. Такі дії не подобаються німцям, адже за принципами Шольца, Німеччина має всі свої кроки вирішувати спільно з союзниками, насамперед з США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Німеччина звинувачує Великобританію через тиск, зумовлений відправкою зброї в Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Перед майбутньою зустріччю союзників України на військовій базі Рамштайн, яка має пройти 20 січня, міністри оборони Польщі, Великобританії та країн Балтії планують попередньо обговорити свої дії щодо Німеччини. Політики хочуть продовжити чинити тиск на уряд Німеччини, аби отримати дозвіл реекспорту танків Leopard 2 до України.

Раніше президент Фінляндії та уряд Польщі вже попередньо повідомили свою готовність відправити танки німецького виробництва на український фронт, а Великобританія ухвалила рішення постачати свої танки Challenger 2 до України. Міністр оборони Великобританії розкритикував уряд Німеччини через небажання дати згоду або відправити танки в Україну. Як повідомляє The Guardian Німеччина відповіла на таку критику з боку британців.

"Поставка танків в Україну не є табу. Але такі питання й надалі з’ясовуватимуться в трансатлантичному порядку", — кажуть урядові джерела в Берліні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Німеччина назвала умову за якою погодиться відправити танки в Україну. Шольц вважає, що США мають погодитись доставляти на фронт свої танки також.

Також "Коментарі" писали про реакцію російського посла Андрія Келіна на згоду Великобританії відправити танки Challenger 2 до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини