Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина назвала умову для відправки танків в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина назвала умову для відправки танків в Україну

Україна та її союзники хочуть отримати згоду від Німеччини на відправку танків Leopard 2. Шольц апелює своїм аргументом про несамостійність в прийнятті рішень.

19 січня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кілька країн заявили, що хочуть відправити танки до України, проте Німеччина не дає дозвіл на реекспорт військової техніки. Тепер відомо за яких умов керівництво Німеччини погодить схвалити відправку танків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з  посилання на інформаційну агенцію Reuters.

Німеччина назвала умову для відправки танків в Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Перед зустріччю союзників на авіабазі в Рамштайні країни тиснуть на Німеччину, щоб отримати дозвіл на відправку танків Leopard 2 до України. Великобританія схвалила відправку своїх танків Challenger 2 для України, а президент Фінляндії публічно заявляв, що його країна хоче постачати танки в Україну. Проте Шольц дотримується своїх трьох правил: підтримувати Україну, уникати прямої війни та не приймати рішень самостійно. Саме останній пункт німецький канцлер використав як аргумент у своїй промові в Давосі.

"Ми ніколи не робимо щось самі, а разом з іншими, особливо зі Сполученими Штатами, які є дуже важливими у цій спільній справі захисту незалежності та суверенітету України", – сказав Шольц.

За повідомленнями Reuters Шольц відправить танки до України, якщо США погодиться передати танки Abrams 1.

"Німеччина надсилатиме танки німецького виробництва в Україну, якщо Сполучені Штати погодяться зробити те ж саме", — каже неназваний урядовець в Берліні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, для чого використовують надувну військову техніку на фронту.

Також "Коментарі" писали про реакцію посла Російської Федерації у Великобританії Андрія Келіна на відправку танків Challenger 2 до України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини