Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посол Росії відреагував на відправку танків Challenger 2 до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Росії відреагував на відправку танків Challenger 2 до України

Російський дипломат відреагував на рішення Великобританії відправити танки Challenger 2. Росіянин пригрозив, що такі дії посилять ескалацію конфлікту.

18 січня 2023, 16:52 comments1760
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Росії у Великобританії Андрій Келін розкритикував рішення британського уряду відправити в Україну танки Challenger 2. Росіянин стверджу, що такі дії британців можуть спровокувати ескалацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Посол Росії відреагував на відправку танків Challenger 2 до України

Посол Росії Андрій Келін. Фото з відкритих джерел

Після кількох тижнів переговорів та заяв британський уряд офіційно ухвалив рішення про новий пакет військової допомоги для України. В анонсований пакет підтримки потрапили артилерійські установки АС-90, бронетранспортери FV432 Bulldog, безпілотники, снаряди, ракетні комплекси Starstreak, а також непереможні танки Challenger 2.

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес назвав і кількість британських танків – один ескадрон, тобто 14 одиниць військової техніки. На такі дії британського уряду відреагував посол Росії Андрій Келін. Російський дипломат пригрозив союзникам України ескалацією.

"Англійці оголосили, що спочатку постачатимуть танки. З військової точки зору я не можу це кваліфікувати, це повинні робити фахівці, але з політичної точки зору це, безперечно, ескалація. Танк – це наступальна зброя, досі всі говорили, що Україні треба дати таку зброю, щоб вона захищалася", — каже Андрій Келін.

Під час оголошення пакет військової допомоги Бен Воллес запевнив, що рішення британців відправити танки є вивіреною відповіддю на російську агресію в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль відреагував на рішення постачати західні танки в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що російське посольство суперечить власній пропаганді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини