Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російське посольство суперечить власній пропаганді та визнає Крим українським
commentss НОВИНИ Всі новини

Російське посольство суперечить власній пропаганді та визнає Крим українським

Російське посольство у Швеції потрапило в незручну ситуацію через те, що опублікувало інфографіку з цінами на пальне в Європі. Згідно з російських законів тепер їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

18 січня 2023, 14:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посольство Росії в Стокгольмі опублікувало інфографіку в соціальній мережі, яка показує ціни на паливо в окремих країнах Європи. Зображення мало показати, що в Росії ціни значно нижчі ніж в інших країнах, проте інфографіка привернула увагу іншим моментом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на Twitter російського посольства в Швеції.

Російське посольство суперечить власній пропаганді та визнає Крим українським

Посольство Росії в Швеції. Фото з відкритих джерел

На опублікованій інфографіці, яка показує ціни на російське паливо станом на 9 січня 2023 року, всі країни виділені в різні кольори. Таким чином добре помітно, що Крим належить Україні. Таке зображення суперечить офіційній позиції Кремля та російській пропаганді, яка стверджує, що півострів нібито є російським.

Окрім Криму, тимчасово окуповані території на карті також належать Україні. І це попри рішення Путіна провести незаконний референдум і своїм указом приєднати ці території до Росії. Таким чином, згідно з офіційним наративом Кремля Крим, Запорізька, Херсонська, Донецька та Луганська області мали б належати до Росії.

Цікаво, що в Росії з березня минулого року діє закон, який забороняє "поширювати дезінформацію" про "спеціальну військову операцію", саме так у Кремлі називають війну в Україні. За порушення цього закону передбачено до 15 років позбавлення волі.

Переглянути інфографіку з посольства Росії в Стокгольмі можна нижче:

Російське посольство суперечить власній пропаганді та визнає Крим українським - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що проросійська країна таємно від свого уряду відсилала в Україну зброю та пальне.

Також "Коментарі" писали про те, що Лавров назвав цілі Росії у війні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини