Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проросійська країна таємно рятувала Україну у війні проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Проросійська країна таємно рятувала Україну у війні проти Росії

В перші місяці війни одна з найбідніших країн ЄС, яка в загальному уявленні має проросійську позицію таємно допомагала Україні у війні з Російською Федерацією.

18 січня 2023, 13:29 comments2040
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Болгарія у вирішальні місяці війни таємно постачала в Україну пальне, радянську зброю та боєприпаси до неї. Це все відбувалось у секреті, адже керівництво країни мало проросійських політиків у власному уряді. Про це повідомляє портал "Коментарі" на дослідження німецького видання Welt.

Проросійська країна таємно рятувала Україну у війні проти Росії

Кирил Петков та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

28 квітня до України з неочікуваним візитом прибув прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков. Керівництво Болгарії висловило свою підтримку Україні. Проте нічого конкретного не запропонувало, принаймні офіційно, адже Соціалістична партія має велику підтримку в уряді Болгарії.

"Коли Петков і Зеленський нарешті з'явилися разом перед камерами, вони оголосили про угоду, яка прозвучала досить дивно. Болгарія ремонтуватиме військову техніку з України. Двоє чоловіків посміхнулися й міцно взялися за руки", — пише Welt.

Болгарія була одна з двох країн НАТО, які відмовились відправляти зброю в Україну. Іншою такою країною виявилась Угорщина. Проте, як показує дослідження Welt, Болгарія ініціювала комплексну підтримку Україні.

"Щоб уникнути офіційних поставок зброї, боєприпаси та озброєння потрапляли в Україну опосередковано. Інколи Болгарія покривала третину потреб української армії", — стверджує німецьке видання.

Окрім озброєння Болгарія відправляла в Україну дизель та в період з квітня по серпень забезпечила 40% потреб української армії. Таке рішення було вкрай небезпечним, адже в той період болгари переробляли російську нафту на дизель  у своїй країні.

Таким чином, одна з країн Східного блоку, яка вважається проросійською знайшла сміливість, попри залежність від Росії та можливої агресивної поведінки Путіна. Таким діям Болгарії сприяли прем’єр-міністр Петков і міністр фінансів Асен Васильєв. Український уряд підтвердив розслідування WELT.

"Кирил Петков продемонстрував свою чесність, і я завжди буду вдячний йому за те, що він використав усі свої політичні здібності для пошуку рішення", — сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Хорватії повторює кремлівську пропаганду.

Також "Коментарі" писали про слова прем'єрки Фінляндії розповіла, що могло б врятувати Україну від війни з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини