Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прем’єр-міністр Фінляндії розповіла, що врятувало б Україну від війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр-міністр Фінляндії розповіла, що врятувало б Україну від війни з Росією

Санна Марін вважає, що вступ до НАТО міг врятувати Україну від російської агресії. Прем'єрка запевняє, що саме війна з Путіним змінила політику Фінляндії.

18 січня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єрка Фінляндії Санна Марін під час промови на Економічному форумі в Давосі розповіла, що б запобігло війні з Росією. На думку Марін це вступ України до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Прем’єр-міністр Фінляндії розповіла, що врятувало б Україну від війни з Росією

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін. Фото з відкритих джерел

Прем’єрка Фінляндії вважає, що Російська Федерація на чолі з президентом Володимиром Путіним не здійснила б вторгнення в Україну, якби вона була членом військового альянсу. Марін додала, що саме цей фактор став основною мотивацією Фінляндії для вступу в НАТО.

"Впевнена, що Володимир Путін не розпочав би вторгнення, якби Київ уже був членом. Ми можемо заглянути в історію і поставити собі питання, чи повинна Україна вже бути членом НАТО?", — пише Politico посилаючись на слова Санни Марін.

Європа діяла занадто лояльно до Путіна після того, як російський диктатор анексував Крим. "Ми маємо винести уроки з цього дня", вважає Санна Марін.

"Ми хочемо стати членом НАТО, тому що ми більше ніколи не хочемо війни у ​​Фінляндії", — повідомила прем’єр-міністр Фінляндії.

Наразі тільки дві країни з 30 членів НАТО не ратифікували вступ Фінляндії та Швеції до військового альянсу: Угорщина та Швеція. У Будапешті повідомили, що готові підтримати вступ скандинавських країн до НАТО на початку 2023 року. Туреччина на чолі з Ердоганом висуває нові умови для шведів та фінів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Фінляндії погодився передати танки до України.

Також "Коментарі" писали про президента Хорватії, який повторює наративи російської пропаганди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини