Головна Новини Суспільство Війна з Росією Фінляндія готується до постачання танків для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія готується до постачання танків для України

Президент Фінляндії заявив, що його країна готова передати Україні танки Leopard спільно з іншими країнами Європи.

13 січня 2023, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо виразив свою готовність посилити військову допомогу для України, в рамках європейського спільного оборонного пакета. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Фінляндія готується до постачання танків для України

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо. Фото: Tony Öhberg | Finland Today

Це не перша заява фінських посадовців, раніше голова комітету фінського парламенту з питань оборони Антті Хаккянен назвав одну умову для відправки танків в Україну. Проте цього разу повідомлення прозвучало від президента країни.

"Фінляндія може збільшити військову допомогу Україні, відправивши бойові танки Leopard 2", — сказав президент Фінляндії Саулі Нііністьо.

Попри таку заяву фінський лідер також сказав, що кількість танків буде обмежена, адже Фінляндія сама має спільний кордон з Росією. Наразі, з усіх країн НАТО у Фінляндії зосереджено близько 10% танків Leopard 2.

Танки Leopard 2 виготовляють в Німеччині, тому потрібний дозвіл на реекспорт цієї техніки, який чекає Польща. Сусід України вже оголосив про готовність відправки танків. Сама Німеччина поки не наважується надсилати свої танки Leopard 2 в Україну, а канцлер Олаф Шольц каже, що Німеччина повинна тісно координувати такі кроки з партнерами, насамперед із США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що впала стіна у постачанні західної військової техніки до України. Франція, Німеччина та США оголосили про передачу БМП та колісних танків.

Також "Коментарі" писали про те, що американський бізнесмен Ілон Маск відреагував на постачання західних танків до України. Повідомлення власника Twitter розкритикував досвідчений генерал.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини