Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кілька країн оголосять про відправку танків Leopard 2 на зустрічі в Рамштайні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька країн оголосять про відправку танків Leopard 2 на зустрічі в Рамштайні

Європейський міністр оборони анонсував, що на зустрічі в Рамштайні буде ухвалено рішення про відправку танків до України та додав, що "це точно". Арвідас Анушаускас заявив про приблизну кількість військової техніки, яка поїду до України.

19 січня 2023, 19:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас розповів, що кілька союзників України на зустрічі в Рамштайні оголосять про відправку танків Leopard 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Кілька країн оголосять про відправку танків Leopard 2 на зустрічі в Рамштайні

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Фото з відкритих джерел

20 січня на американській авіабазі Рамштайн пройде чергова зустріч контактної групи міністрів оборони. Як очікується, союзники обговорять необхідність нової військової допомоги для України та оголосять про відправку танків. Про необхідність танків для України заявляв Володимир Зеленський, його радники та експрезидент України. Всі українські політики визнають, що західні танки допоможуть швидше зупинити російську агресію та допомогти завершити війну.

Попри заяви українських та західних політиків, головний виробник танків Leopard 2 – Німеччина, не дає дозвіл на реекспорт танків і сама не готова відправити їх в Україну. Шольц ставить умову, що відправку такої техніки потрібно узгоджувати з союзниками, насамперед з США.

Хоч Шольц заявляє, що поки не готовий відправити танки в Україну, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас анонсував, що на зустрічі в Рамштайні буде оголошено про постачання танків.

"Деякі з країн обов’язково надішлють в Україну танки "Леопард", це точно", — заявив Арвідас Анушаускас.

За словами міністра оборони Литви кількість танків, яку обіцяють надіслати сягатиме сотень одиниць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про бізнесмена, який попередив про російський напад, проте через кілька днів його вбили спецслужби України.

Також "Коментарі" писали про те, що Німеччина критикує британців, адже ті тиснуть на Берлін вимагаючи дати дозвіл на постачання танків до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини