Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експрезидент України звернувся до НАТО з закликом щодо поставки танків
commentss НОВИНИ Всі новини

Експрезидент України звернувся до НАТО з закликом щодо поставки танків

Український політик просить світ об’єднатись та допомогти у протистоянні проти російської агресії.

19 січня 2023, 18:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

П’ятий президент України Петро Порошенко звернувся до західних політиків та членів НАТО з проханням надати танки Leopard 2 для оборони. Як зазначив український політик без них неможливо провести потужну наступальну операцію і вибити окупантів з території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Експрезидент України звернувся до НАТО з закликом щодо поставки танків

Німецькі танки Leopard 2. Фото з відкритих джерел

Перед зустріччю контактної групи на американській авіабазі Рамштайн, яка має відбутись 20 січня усе більше політиків говорять про необхідність відправки до України танків західного зразка, зокрема Leopard 2 німецького виробництва. Раніше з таким проханням звертався чинний президент України Володимир Зеленський, а також його радник Михайло Подоляк. Тепер попередній президент Петро Порошенко, також просить військової техніки для захисту України.

"Увесь західний світ, НАТО повинні навчитися єдності. Зрештою, ми можемо опинитися в ситуації, коли Польща та інші країни-члени НАТО поставлять нам танк без дозволу Німеччини", — говорить український політик.

Окрім того, Порошенко подякував союзникам Україні за військову підтримку під час протистояння з Росією та наголосив, що це спільна справа для захисту миру та свободи у всьому світі

"Ми думаємо, що тепер всі розуміють, що ми не тільки захищаємо Україну, і ви не тільки підтримуєте і допомагаєте Україні. Ми разом захищаємо свободу, демократію всього вільного світу", — сказав експрезидент України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2017 році Україна відмовилась від військової техніки з США, яка йшла зі знижкою у 60%.

Також "Коментарі" писали про умови, на які згодна піти Німеччина, щоб відправити свої танки до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини