Головна Новини Суспільство Війна з Росією Касетні боєприпаси: чи змінять вони ситуацію на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Касетні боєприпаси: чи змінять вони ситуацію на полі бою

Суперечлива зброя може змінити хід війни в Україні, вважають більшість українців.

17 липня 2023, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США погодились надати Україні касетні боєприпаси в одному з останніх пакетів військовому допомоги, який був оголошений у кінці червня. 13 липня ЗСУ підтвердили, що касетні бомби опинились в Україні, однак українська армія їх поки не застосовувала.

Касетні боєприпаси: чи змінять вони ситуацію на полі бою

Українські військові на фронті. Фото з відкритих джерел

Соціологічна компанія Active Group провела дослідження, в якому опитала українців щодо впливу касетних боєприпасів на ситуацію на полі бою.

Більшість опитаних респондентів зазначили, що касетні бомби змінять ситуацію на фронті – 75,4%. З них 19,7% відповіли, що нова зброя змінить ситуацію кардинально, а ще 56,7% обрала варіант з неістотними змінами. 9,7% українців вважають, що касетні боєприпаси не вплинуть на військові дії.

Касетні боєприпаси: чи змінять вони ситуацію на полі бою - фото 2

Нагадаємо, що касетні боєприпаси заборонені у понад 120 країнах світу. Під час пострілу снаряд з касетними бомбами вибухає та розкидає їх на велику відстань. Основна загроза в тому, що частина з цих бомб не вибухає і становить проблеми у майбутньому для цивільного населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світових лідерів про рішення США передати касетні боєприпаси для України. Китай заявив, що ставиться "стримано та обережно" до такого кроку Сполучених Штатів. А лідер Камбоджі закликав "пожаліти український" народ. Своєю чергою, Ілон Маск, критично віднісся до поставок касетних бомб до України.

Також "Коментарі" писали, що президент Росії Володимир Путін пригрозив використати заборонену зброю проти України. А колишній президент США Дональд Трамп заявив, що рішення Байдена щодо України може призвести до Третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/218
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини