Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україну прибула заборонена зброя з США: вона може радикально змінити ситуацію на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну прибула заборонена зброя з США: вона може радикально змінити ситуацію на полі бою

Український генерал підтвердив, що суперечлива зброя, яка заборонена у понад 120 країнах світу прибула в Україну.

13 липня 2023, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Суперечливі касетні боєприпаси про передачу яких кілька днів тому оголосили Сполучені Штати доставлені в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

В Україну прибула заборонена зброя з США: вона може радикально змінити ситуацію на полі бою

Касетні боєприпаси. Фото з відкритих джерел

Командувач об'єднаних сил "Таврія" генерал Олександр Тарнавський під час інтерв'ю з Алексом Марквардтом підтвердив прибуття перших касетних бомб до України. Раніше про прибуття касетних боєприпасів з США не повідомлялось.

"Ми щойно їх отримали, ще не використовували, але вони можуть радикально змінити ситуацію на полі бою", — сказав Тарнавський.

Український генерал розповів, що наразі військове керівництво буде визначатись з ділянками фронту, де буде використана ця, за його словами, дуже потужна зброя.

"Противник теж розуміє, що, отримавши ці боєприпаси, ми матимемо перевагу", — говорить  Олександр Тарнавський та додає, що противник віддасть ту ділянку місцевості, яку не зможе втримати через використання касетних бомб.

Командувач об'єднаних сил пояснює, що Україна через небезпеку касетних боєприпасів не буде їх використовувати у густонаселених регіонах. Окрім того, їх використання буде відслідковуватись, щоб у майбутньому розмінувати відповідні території.

"Росіяни думають, що ми будемо використовувати їх на всіх ділянках фронту. Це дуже неправильно. Але вони дуже хвилюються", — вважає Тарнавський.

Нагадаємо, що касетні боєприпаси викликали критику багатьохлідерів, через їх небезпеку. Частина з них не вибухає при використанні і залишається у землі, чим створює загрозу цивільному населенню. Сьогодні вони заборонені в понад 120 країнах світу, однак не в США, Україні чи Росії. Крім того, російські військові використовували цю зброю проти українців і  раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв Камбоджа звернулась до України заявивши, що через касетні бомби жертвами стануть українці.

Також "Коментарі" писав, що Борис Джонсон назвав ще одну загрозу для України, окрім Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини