Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реакція світових лідерів на передачу США касетних бомб для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція світових лідерів на передачу США касетних бомб для України

"Коментарі" зібрали реакцію світових лідерів щодо відправки касетних бомб до України. Вони заборонені 123 країнами світу, однак конвенцію не підписали Україна, Росія та США.

10 липня 2023, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати оголосили новий пакет військової допомоги у якому виявилась нова зброя – касетні бомби, які заборонені понад 120 країнами світу. Більшість світових лідерів не підтримала таке рішення США.

Реакція світових лідерів на передачу США касетних бомб для України

Реакція світових лідерів на передачу США касетних боєприпасів для України

У США пояснюють відправку касетних боєприпасів необхідним кроком, поки союзники будуть нарощувати виготовлення інших снарядів та боєприпасів. Окрім того, США запевняють, що снаряди мають меншу шкоди ніж аналогічна зброя росіян, які їх також використовують на полі бою.

Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт вказує, що Україна використовує боєприпаси для захисту власного населення. А президент Німеччини заявив, що не буде виступати проти США у цьому питання.

"Позиція Німеччини проти використання касетних боєприпасів як ніколи виправдана. Але ми не можемо в нинішній ситуації блокувати Сполучені Штати", – сказав Штайнмаєр.

Прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунак виступив проти надання Україні касетних бомб сказавши, що його входить до 123 країн, що підписали відповідну концепцію про заборону цих снарядів.

"Велика Британія підписала Конвенцію, яка забороняє виробництво або використання касетних боєприпасів і не заохочує їхнє використання", – сказав Сунак, однак додав, що Велика Британія й надалі підтримуватиме Україну.

Подібну позицію озвучила і Канада, яка також є підписантом Конвенції про заборону на використання касетних боєприпасів.

"Ми не підтримуємо використання касетних боєприпасів і прагнемо покласти край впливу касетних боєприпасів на цивільне населення, особливо на дітей", — зазначили в уряді Канади.

Критично проти надання Україні касетних боєприпасів виступили в Іспанії.

""Ні" касетним боєприпасам і "так" законній обороні України, яка, як ми розуміємо, не повинна здійснюватися касетними снарядами", — сказала міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес.

Китай заявив, що ставитися стримано та обережно до відправки касетних боєприпасів в Україну.

"Потрібно бути свідомими того, що касетні бомби можуть призвести до посилення гуманітарної кризи", — сказала речниця КНР Мао Нін.

Різко негативно відреагували і Ірані щодо відправки нової зброї.

"Рішення США відправити касетні бомби в Україну свідчить про рішучість Вашингтона затягувати і ускладнювати війну в Україні", — сказав речник Насер Канаані.

Прем’єр-міністр Камбоджі Хун Сен закликав "пожаліти" український народ і не використовувати касетні бомби.

"Найбільшою небезпекою для українців на багато років, а то й на сто років буде застосування касетних бомб в окупованих Росією районах на території України", — говорить Хун Сен пояснюючи, що з подібною проблемою зіткнулась Камбоджа, яка досі страждає від наслідків касетних боєприпасів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилася реакція НАТО на постачання касетних боєприпасів Україні.

Також "Коментарі" писали про українського посла, який різко реагує на критику німецького депутата щодо касетних бомб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини