Головна Новини Суспільство Війна з Росією З'явилася реакція НАТО на постачання касетних боєприпасів Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція НАТО на постачання касетних боєприпасів Україні

Генсек НАТО Столтенберг дав зрозуміти, що вітає постачання касетних боєприпасів Україні, адже країна себе захищає

7 липня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи потенційні поставки Києву касетних боєприпасів, зазначив, що Україна використовуватиме ці боєприпаси не для нападу, а для самозахисту в агресивній війні, яку розв'язала Росія. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Столтенберг заявив на прес-конференції напередодні саміту НАТО у Вільнюсі.

З'явилася реакція НАТО на постачання касетних боєприпасів Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Єнс Столтенберг визнав, що всередині НАТО на сьогоднішній день немає консенсунсної позиції щодо застосування цих снарядів. Низка країн це підтримують, а низка – категорично проти.

"Деякі союзники підписали конвенцію (Ред. — Про касетні боєприпаси), а деякі союзники не підписали конвенцію", — заявив Столтенберг.

За його словами, деякі країни самі мають право приймати рішення – постачати ці снаряди Україні чи ні. Саме від їхньої позиції залежить, чи з'являться вони в Україні чи ні.

Водночас, Столтенберг нагадав, що Україна зіткнулася з жорстокою війною.

"Ця жорстокість щодня відбивається у тому факті, що щодня ми бачимо жертви, і що касетні боєприпаси використовуються обома сторонами", — сказав Столтенберг.

Він додав, що російська армія вже давно використовує касетні боєприпаси проти українського народу і використовує їх не для того, щоб когось захистити, а для того, щоб убити і завоювати нові території.

Зазначимо, сьогодні у Washington Post з'явилася інформація про те, що Білий дім дав згоду на надання Україні касетних боєприпасів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Захід може схилити Україну до переговорів – про що говорять консультації США та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 липня 2023, 18:57

Взагалі божевільні? А з хімічною зброєю справедливо? Це ще ядреної нема. Ціна боротьби не має значення. Як казав Божевільний Вождь: "До останнього всього!"

Степан

7 липня 2023, 17:04

Чітка та правильна позиція НАТО!!! Україна сьогодні відвойовує тимчасово окуповані свої території військами РФ.Ця загарбницька війна РФ проти України та її народу давно вже вийшла за межі міжнародних норм права ведення воєн і спричинила тисячі жертв серед мирного населення нашої держави та загибель тисячів наших захисників батьківщини, що є непоправним горем для українського народу, тому ми як держава, яка бореться за свою незалежність та за право існування українського народу маємо беззаперечне право на озброєння нашого війська військовими засоби, які пришвидшать звільнення території України від російських загарбників!!!


Новини