Головна Новини Суспільство Війна з Росією Камбоджа звернулась до України: жертвами стануть українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Камбоджа звернулась до України: жертвами стануть українці

Прем’єр-міністр Камбоджі просить "пожаліти український" народ та не використовувати касетні боєприпаси.

9 липня 2023, 14:22 comments9615
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Камбоджі Хун Сен закликав Україну не використовувати касетні боєприпаси, які нещодавно були включенні в новий пакет військової допомоги від США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter камбоджійського політика.

Камбоджа звернулась до України: жертвами стануть українці

Прем’єр-міністр Камбоджі Хун Сен. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Хун Сен вважає, що застосування касетних бомб в Україні, навіть проти російських окупантів спричинить те, що "справжніми жертвами будуть українці".

"Найбільшою небезпекою для українців на багато років, а то й на сто років буде застосування касетних бомб в окупованих Росією районах на території України", — пише у соцмережах Хун Сен.

Політик навів "болючий досвід" Камбоджі щодо касетних боєприпасів, які використали Сполучені Штати на початку 70-х років. Згодом боєприпаси стали жахливою іноземною спадщиною для Камбоджі, адже призвели до десятків тисяч покалічених та вбитих громадян країни.

За словами прем’єр-міністр Камбоджі попри те, що минуло понад 50 років, однак знищити усі касетні боєприпаси досі не вдалось.

"Пожалійте український народ. Я звертаюся до президента США як постачальника і президента України як одержувача не використовувати касетні бомби у війні, тому що справжніми жертвами будуть українці", — пише Хун Сен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посол України Андрій Мельник різко критикує німецького депутата, який виступив проти надання "касетних боєприпасів". Український дипломат сказав "іти до біса" та пояснив, що депутат Бундестагу не розуміє ситуацію в країні, яка 500 днів воює.

Також "Коментарі" писав про Лукашенка, який оголосив про значні зміни у війні між Україною та Росією, які мають відбутись восени.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 липня 2023, 14:02

Знайшли до кого звернутися. Один маразм, другий божевільний. Православне Зло безжальне. Йому не країна потрібна, а територія з якої будуть збирати данину в общак угруповання. А якщо не по їхньому, біснуватому, то і ні кому.

Антикацап

9 липня 2023, 13:55

Амнезія? Ми самі ж себе бомбимо? Чи не так акціонер гаспрому!


Новини