Головна Новини Суспільство Війна з Росією Борис Джонсон назвав ще одну загрозу для України, окрім Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Борис Джонсон назвав ще одну загрозу для України, окрім Росії

Колишній британський прем'єр реагує на рішення НАТО для України, які були прийняті на саміті у Вільнюсі.

13 липня 2023, 12:35 comments9540
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відреагував на події саміту НАТО у Вільнюсі, де Україна отримала гарантії безпеки, однак залишилась без конкретних часових рамок щодо вступу до військового альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Борис Джонсон назвав ще одну загрозу для України, окрім Росії

Британський політик Борис Джонсон. Фото з відкритих джерел

Колишній прем'єр-міністр вважає, що ще одним великим ворогом для українців, крім російської агресії у війні може стати "втома від України" західних партнерів. За його словами перемога України абсолютно важлива для "демократії та свободи в усьому світі". Борис Джонсон в інтерв’ю для вечірнього шоу Лаури Коутс закликав США та Байдена не втомлюватись від України та допомагати їй до повної перемоги.

Також політик вказав, що не має бути жодних виправдань для відстрочки членства України у НАТО.

"Не може бути жодного виправдання чи причини, щоб продовжувати зволікати", — говорить Джонсон маючи на увазі останні рішення НАТО на саміті у Вільнюсі.

За словами Бориса Джонсона "дуже важливо" встановити, що Україна перебуває на шляху до НАТО. За його словами рішення прийнятті на саміті НАТО можуть бути "провокаційними для Путіна".

"Ми бачили, що відбувається, коли у вас немає України в НАТО, ви провокуєте найгіршу війну в Європі за 80 років", — критично висловився Борис Джонсон.

Нагадаємо, що  Борис Джонсон перебуваючи на посаді активно прем'єр-міністра Британії активно підтримував Україну та налагодив тісні робочі стосунки із Зеленським, ставши одним із перших іноземних лідерів, які здійснили ненадійну поїздку до Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергій Лавров пригрозив "катастрофічними наслідками" через рішення на саміті НАТО.

Також "Коментарі" писали про Ірину Верещук, яка відреагувала на скандальні слова міністра оборони Великої Британії з саміту НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини