Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін пригрозив використати заборонену зброю проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін пригрозив використати заборонену зброю проти України

Президент Росії погрожує Заходу та Україні застосувати зброю, яка заборонена у понад 120 країнах світу у війні проти України.

16 липня 2023, 14:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін пригрозив, що російська армія буде використовувати касетні боєприпаси, якщо Україна піде на аналогічний крок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін пригрозив використати заборонену зброю проти України

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Російський диктатор Володимир Путін під час розмови з журналістом Павлом Зарубіним заявив, що армія РФ може використати касетними бомби.

"Звичайно, якщо вони будуть використані проти нас, ми залишаємо за собою право вжити заходів у відповідь", — повідомив Путін.

Президент РФ запевняє, що Росія ще не застосовувала касетні бомби на полі бою.

"Росія ще не мала необхідності застосовувати касетні боєприпаси, але якщо їх будуть використовувати проти нас, ми маємо право на дзеркальні дії", — говорить Володимир Путін.

Попри заяви Путіна міжнародні організації, журналісти та українське керівництво наводили докази, що Росія вже використовувала у війні касетні боєприпаси.

Нагадаємо, що США оголосили у червні про новий пакет військової, куди увійшли касетні боєприпаси. Вони заборонені у понад 120 країнах світу, однак не у Сполучених Штатах, Україні чи Росії. Головна небезпека касетних бомб у тому, що під час пострілу снаряд вибухає та розкидає по зоні ураження бомби, які також детонують. Однак не всі ці бомби вибухають, частина з них залишається у землі чим становить небезпеку для цивільних у майбутньому.

США пояснили це тимчасовим рішенням поки країна наростить виробництво інших снарядів. Крім того, американські касетні боєприпаси не вибухають близько у 3%, тоді як цей показник у російських близько 20%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну вже приїхали касетні бомби. На ці поставки критично відреагував Ілон Маск.

Також "Коментарі" писали про реакцію світових лідерів на передачу США касетних бомб для України. Трамп вважає, що рішення Байдена щодо поставкок зброї до України може призвести до Третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/208981
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

16 липня 2023, 13:28

вы журналюги, а почему не пишите что они уже использовали. ведь есть факты подтверждения!


Новини