Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Кремлю доводиться ховати залишки Чорноморського флоту РФ – що чекає на росіян у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Кремлю доводиться ховати залишки Чорноморського флоту РФ – що чекає на росіян у Криму

Принципово важливе значення у війні набувають не величезні броньовані кораблі, які видно у будь-якій точці, а «розумні» ракети та безпілотники

5 жовтня 2023, 14:30 comments3815
Поділіться публікацією:

Після прильотів в Крим, що почастішали та прийшлися, зокрема, по севастопольській бухті і штабу Чорноморського флоту РФ, росіяни перекинули значну частину ЧФ в Новоросійськ. У Міноборони Британії тим часом заявили, що російський флот зазнав від України "функціональної поразки" у Чорному морі. Чи згодні з такими оцінками? Про що говорять останні дії росіян у Чорному морі? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чому Кремлю доводиться ховати залишки Чорноморського флоту РФ – що чекає на росіян у Криму

Чорноморський флот РФ. Фото: (Getty Images)

Відкривається чудова нагода для атак по військових об'єктах на узбережжі Криму

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков поділився таким коментарем:

"Нинішня війна – нелінійна. І нелогічна. Тому в ній найбільших успіхів Україна досягла саме у тій сфері, яка в неї вважалася найслабшою – на морі. Ці успіхи загальновідомі і вивчаються у військових установах світу. А досягнуто їх саме тому, що відображення російської агресії в Чорному морі через відсутність у нас боєздатного флоту виявилося максимально наближеним до війни ХХІ століття".

Суть у тому, пояснює експерт, що принципово важливе значення набувають не величезні броньовані кораблі, які видно в будь-якій точці, а "розумні" ракети та безпілотники, які набагато дешевше, ніж "консервні банки" агресора.

"Фактично, з усіх завдань, які потенційно здатний виконувати флот Росії, залишилося одне – терористичні удари по Україні ракетами "Калібр". З появою у нас сучасної авіації і цю можливість буде мінімізовано, – упевнений Олександр Кочетков. – Така ситуація, коли флот агресора прагне триматися подалі від наших берегів, відкриває чудову нагоду для атак по військових об'єктах на узбережжі Криму українськими диверсійно-розвідувальними групами (ДРГ). Що ми, власне, і спостерігаємо. І подібні атаки, які ініціює ГУР, цілком можуть стати більш масованими".

Для РФ те, що відбувається в Криму — своєрідний сигнал

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль впевнена, що успішні операції України по тимчасово окупованому Криму і не лише увійдуть до світових підручників.

"Ми впевнено рухаємось до міжнародно визнаних кордонів 1991 року. А для РФ те, що відбувається в Криму, – своєрідний сигнал. Безкарність – це не назавжди. У нас є підтримка світової спільноти, адже йдеться про глобальну безпеку, про покарання тоталітарного режиму, який кинув виклик демократичному. Так що не сумніваюся – і нові ракетні удари на кшталт тих, що не раз уже були по Севастополю, по низці інших військових об'єктів, і чергові десантні операції, різного роду диверсії тільки наростатимуть. І, як чітко зазначав секретар РНБО Олексій Данілов, для Чорноморського флоту РФ залишилося лише два варіанти: добровільна самоліквідація або примусове знищення. Зважаючи на те, як драпає цей самий флот, поки він обрав самоліквідацію – принаймні з Криму", – зазначає експерт.

Навряд чи випадковим називає Катерина Коваль та повідомлення про те, що Росія планує побудувати військову базу на окупованій території Грузії – Абхазії.

"Все це говорить про те, що РФ розуміє – її перебування у Криму є тимчасовим. І цей час спливає. Як він закінчиться для агресора і на всіх територіях, які він окупував в різні роки", – прогнозує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому полягають путінські плани – до яких наслідків призведе затягування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини