Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого добивається РФ новими ракетними атаками по Україні – чим ми можемо відповісти
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого добивається РФ новими ракетними атаками по Україні – чим ми можемо відповісти

Агресор сподівається, що наступ ЗСУ може зупинити його штурмова авіація, але для її задіювання необхідно знищити українську ППО

17 травня 2023, 13:43 comments1619
Поділіться публікацією:

Масованими повітряними атаками, які різко почастішали у травні, Кремль намагається відстрочити контрнаступ України, пише CNN. Чи згодні з таким твердженням? Про що говорять ці потужні атаки, які багато в чому відбиває система ППО України, що серйозно зміцніла? Що ми вже протиставляємо їм – і ще можемо? Коли дійде справа до превентивних ударів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Чого добивається РФ новими ракетними атаками по Україні – чим ми можемо відповісти

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Ворог наразі головним завданням своїх ракетних ударів поставив знищення українських комплексів ППО-ПРО

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков впевнений, що небувалі за інтенсивністю та різноманітністю ракетні атаки недоімперії, зокрема, нещодавня на Київ, пов'язані з українським наступом, що готується.

"У Росії з приводу цього наступу – просто психоз та фобія. І вони там судомно шукають варіанти протидії, – пояснює експерт. — У власні рекордні за довжиною траншеї, вириті в українській землі, агресор не вірить. Він сподівається, що наш наступ може зупинити його штурмова авіація. Але для її застосування необхідно знищити українську ППО – не в рапортах "рупора" російського міноборони Конашенкова знищити, а реально. І фронтову, і ту, що може бути перекинуто ближче до лінії фронту".

Тому, продовжує Олександр Кочетков, ворог наразі головним завданням своїх ракетних ударів поставив знищення українських комплексів ППО-ПРО. Зрозуміло, насамперед справді дуже ефективний американський Patriot.

"Не виходить. Тому що захищеність з повітря того ж Києва сьогодні є однією з найкращих у світі. Та й Україна загалом захищена непогано, якщо виключити прифронтові міста, прикрити які, на жаль, нереально", – констатує аналітик.

Отримавши західні ракети більшої, ніж раніше, дальності, ми повинні завдавати ударів по агресору якнайчастіше

Директор компанії стратегічного консалтингу Berta Communications, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна, політтехнолог Тарас Березовець міркує так:

"Ключова мета нинішніх російських атак – знищення сучасних західних систем ППО, які отримала Україна – Patriot, IRIS-Т, SAMP/T Mamba. Друга мета, додаткова, це справді – зрив українського наступу".

За словами експерта, протиставити цьому ми можемо завдання своїх ударів по логістичним центрам супротивника, а також по центрам розташування ворожих військ на тимчасово окупованих територіях.

"Що, в принципі, вже відбувається, – зазначає Тарас Березовець. – Одним із найпотужніших логістичних центрів окупантів був Луганськ. І недавні прильоти туди, що обернулися знищенням військової техніки та особового складу (був чіткий удар по казармах), змусили загарбників перебазувати все це ще глибше. Що відповідно ускладнює доставку підкріплення до лінії фронту. Отримавши західні ракети більшої, ніж раніше, дальності, ми повинні завдавати таких ударів якнайчастіше. І, впевнений, рано чи пізно постане питання про завдання ударів безпосередньо по території РФ. На сьогоднішній день, щоб там собі російська пропаганда не вигадувала, ми таких за допомогою західного озброєння не наносимо – ні по Росії, не по Білорусі. Однак масовані атаки на розташовані там військові об'єкти, певен, лише питання часу. Сподіваємось, швидкого. Тут все залежить від відповідних рішень нашого Генштабу. Як на мене, всі необхідні умови для цього вже склалися. Це було б логічно робити під час наступу, відрізаючи противнику шляхи підходу резервів до місць прориву українських військ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить поведінка Пригожина у Бахмуті – чи може щось загрожувати Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини