Головна Новини Суспільство події «Звільнення» Залужного та розкол у владі: що стоїть за вкиданнями та статтями у західних ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

«Звільнення» Залужного та розкол у владі: що стоїть за вкиданнями та статтями у західних ЗМІ

Зараз буде розганятися маса різних фейків і вкидів, бо тема виборів стає дедалі актуальнішою

8 листопада 2023, 12:07 comments2124
Поділіться публікацією:

Звільнення/не звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також чутки про нібито розкол між політичним і військовим керівництвом України, що продукуються іноземними медіа – що відбувається і чому? Про що говорять ці заяви та публікації? Що важливо розуміти українцям? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

«Звільнення» Залужного та розкол у владі: що стоїть за вкиданнями та статтями у західних ЗМІ

Володимир Зеленський та Валерій Залужний. Фото з відкритих джерел

Йде певне розгойдування теми

Експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ наголошує, що простежуються спроби певних політичних сил використати інформаційний привід (а будь-яка новина, пов'язана з головкомом, має широкий медійний потенціал), щоб перейти від латентної форми політичної боротьби (яка під час війни протікає у прихованих формах) – у відкриту.

"Нагадаю, що нещодавно президент України чітко дав зрозуміти, що проводити вибори під час війни – недоцільно. При цьому, частина наших західних партнерів вважає, що вибори проводити потрібно, – зазначає експерт. – Хоч ті самі США погодилися з позицією Зеленського. Загалом, йде певне розгойдування теми. І на фоні деякого дисонансу низки заяв, на фоні низки резонансних статей у зарубіжній пресі (це і гучна стаття TIME, і стаття Залужного в The Economist), деякі політсили вирішили, що час настав. І хоч кожна з цих статей має свою історію і не стосується теми виборів, хтось порахував за доречне негласно дати старт передвиборній боротьбі".

Зараз розганятиметься маса різних фейків, попереджає експерт. Ми вже бачимо, як до цього підключилася Росія, розганяючи змонтоване за допомогою технології дипфейка "звернення" Залужного до українців із закликами до держперевороту.

"Все націлено на те, щоб посіяти розкол в українському суспільстві, у політикумі. Слід чекати ще маси ІПСО. І, на жаль, деякі опозиційні політичні сили своїми непродуманими заявами чи цілеспрямованими вкиданнями підігрівають ситуацію. Тверезі голови, втім, є і серед опозиції, – наголошує Олексій Кущ. — І вони приводять до тями своїх політичних партнерів, які в результаті прибирають свої ж пости. Резюмуючи: деякі політсили України вирішили влаштувати "прогрівання" політичної системи, сподіваючись на вибори, які рано чи пізно у нас відбудуться".

Помічники Зеленського надали президентові ведмежу послугу

Політолог Володимир Цибулько поділився таким коментарем:

"Публікації у закордонних виданнях про тертя між політичним та військовим керівництвом України спровоковані діями самого оточення Зеленського. Адже до цього йшлося лише про певні ревнощі по відношенню до генерала Залужного. Але на Банковій не розуміли елементарного – популярність Залужного проектувалась на користь Зеленського, а не за рахунок Зеленського".

Володимир Цибулько наголошує, що Зеленський зберігає свою популярність саме завдяки популярності Залужного, а не навпаки.

"І тут помічники Зеленського надали президенту ведмежу послугу", — констатує політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які "за" і "проти" виборів під час війни: до чого готуватися українцям.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини