Головна Новини Суспільство події Про що говорить серія провокаційних заяв Арестовича: що може очікувати на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить серія провокаційних заяв Арестовича: що може очікувати на Україну

Арестович, який має певний рівень впізнавановсті та довіри у суспільстві, готується включитися у виборчу кампанію

3 листопада 2023, 16:02 comments6301
Поділіться публікацією:

Екс-радник глави Офісу президента України, блогер Олексій Арестович останнім часом став медіа-активним. У неприємній для Банкової манері він відреагував на матеріал у TIME, де є чимало неприємних для Володимира Зеленського тез. Більше того – не виключено, що Арестович сприяв появі цієї статті. Він також викотив свою передвиборчу програму, де, серед іншого, прописав готовність України до територіальних поступок РФ. Більше того – закликає "миритися" з Росією. Про що свідчить подібна активність Арестовича? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Про що говорить серія провокаційних заяв Арестовича: що може очікувати на Україну

Олексій Арестович. Фото - з відкритих джерел

Україна може наближатися до виборів

Політтехнолог, офіцер ЗСУ Віктор Таран наголошує, що в нашому медіаполі останні кілька місяців активно просувається тема ймовірних виборів. У тому числі – навесні.

"Це видно по безлічі сигналів. Навіть мені приходили і приходять пропозиції як до політтехнолога від тих, хто не знає, що я зараз в армії. Зрозуміло, що я відмовляю, пояснюючи свій нинішній статус. Але сигнал чіткий — щось затівається. І, звичайно, Арестович, який має певний рівень впізнаваності та довіри у суспільстві, теж готується включитися у виборчу кампанію. Не важливо яку – президентську чи парламентську", – зазначає експерт.

При цьому, продовжує він, змінюються принципи проведення виборчих кампаній. Від традиційних партій із традиційними зустрічами з виборцями та засіванням тих гречкою – ми переходимо до партій TikTok та YouTube.

"Я писав про це у своїй книзі "Вибори у смартфоні". І зараз ми спостерігаємо зростання таких тенденцій. До речі, Зеленський подібним чином став президентом, а також створив "партію телевізора". Ну, а зараз приходить час партій із соцмереж, месенджерів, відеохостингів тощо. На всіх цих платформах дуже затишно почувається Арестович. Виходячи з цього він може перебувати в будь-якій точці світу (а є інформація, що він залишив Україну) – і проводити активну виборчу кампанію. Доносячи свою позицію через сучасні засоби комунікації", – пояснює Віктор Таран.

На його думку, поки що важко сказати, коли почнеться гіпотетична виборча кампанія. Але маркером може стати те, на який період Верховна Рада продовжить воєнний стан та загальну мобілізацію. Чергове рішення ухвалюватимуть наступного тижня. Якщо виборча кампанія намічається на весну, необхідний певний підготовчий період, неможливий за воєнного стану, наголошує експерт.

Арестович пробує себе у ролі політика-провокатора

Глава платформи Єдиний координаційний центр, політолог Олег Саакян розмірковує так:

"Слід розуміти, що Арестович зараз відіграє роль швидше провокатора, ніж людини, яка робить політичні заяви. Його завдання – спробувати стати політиком шляхом провокацій. З їхньою допомогою він привертає до себе увагу. Намагаючись намацати свою електоральну нішу, свого виборця".

У той же час, зазначає експерт, узгодженість заявлених ним тез із тими, що продукують трампісти в США, наштовхує на думку, що він шукає і зовнішньої уваги-схвалення для своєї ймовірної політичної кар'єри.

"На даний момент можна констатувати, що заяви Арестовича, справді, розбурхують інформаційний простір, справді, співзвучні з низкою інформаційних кампаній, які проводяться поза Україною – з розхитуванням ситуації, спробою зменшити авторитет української влади як усередині країни, так і за її межами. Ну, а ті пропозиції, які Арестович презентував як свою "програму", свідчать лише про те, що його амбіції поки що нічим не підкріплені. І, що Арештович-політик помер, навіть не народившись", – резюмує політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Данілов розповів, які органи вже зайнялися Арестовичем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини