Головна Новини Суспільство події Насичений тиждень для України: що стало несподіванкою – як це вплине на майбутнє
commentss НОВИНИ Всі новини

Насичений тиждень для України: що стало несподіванкою – як це вплине на майбутнє

З'явилася надія, що світ нарешті випрацює єдину позицію щодо російської агресії проти України

25 червня 2023, 18:00
Поділіться публікацією:

Передостанній тиждень червня був насичений інформацією про черговий ядерний шантаж з боку Росії, про продовження війни в цілому та ракетно-дронову, зокрема, про нові успіхи ЗСУ, що продовжують деокупацію українських територій. Ну, а наприкінці тижня топ-темою став бунт вагнерівців проти вищого військово-політичного керівництва РФ. Традиційно експерти підвели спеціально для видання "Коментарі" загальні підсумки тижня, що минає (19-25 червня) у ракурсі російсько-української війни і не тільки.

Насичений тиждень для України: що стало несподіванкою – як це вплине на майбутнє

Заколот у Росії. Фото: з відкритих джерел

Демарш ватажка "Вагнера" показав відсутність єдності в країні-агресорі, де існувало та існує внутрішнє протистояння

Кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев розмірковує так:

"Важливою подією стала зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена, що відбулася на початку тижня, з керівництвом Китайської Народної Республіки. Є надія, що світ нарешті випрацює єдину позицію щодо російської агресії проти України. Із відповідними наслідками для країни-агресора. Не менш важливою подією був український контрнаступ, який набирає обертів. Немає сумнівів, що всі території України буде звільнено".

Також, на думку експерта, слід відмітити ухвалення 11-го пакету європейських санкцій проти Росії. Насамперед, наголосив Андрій Рязанцев, вони спрямовані на контроль за дотриманням раніше введених обмежень. Приймати санкції можна безкінечно, але важливо, щоб вони виконувались. І саме посилений контроль за виконанням раніше введених дає надію на те, що економіка країни-агресора слабшатиме ще більше, пояснює експерт.

"Ну і, звичайно, – продовжує він, – не можна не відмітити демарш ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина проти спершу військового, а потім і політичного керівництва країни-агресора. Це стало демонстрацією того, про що багато хто говорить вже давно. А саме – відсутності єдності в країні-агресорі, де існувало та існує внутрішнє протистояння. І, незважаючи на те, що заколот швидко згорнувся, ситуація має бути використана світом для прискорення повалення злочинного путінського режиму. Що автоматично прискорить перемогу України – з ліквідацією можливості повторних агресій РФ".

Дипломатичний тиск працює, і позиція низки країн щодо членства України в НАТО змінюється на краще для нас

Політолог, партнер міжнародного комунікаційного агентства Good Politics Максим Джигун звернув увагу на зміну позицій деяких держав-членів НАТО щодо членства України в Альянсі.

"Йдеться, зокрема, про Францію. Цього тижня з'явилася інформація, що ця країна змінила позицію – і готова підтримати вступ України до НАТО, вважаючи, що це змусить Росію припинити війну та запобігти будь-якій новій агресії з її боку", – зазначає експерт.

На його думку, це показник того, що міжнародна політика – не про системність підходів та незмінність принципів, а про політичну волю.

"Поки французький лідер Макрон не мав бажання підтримувати вступ України до НАТО, жодні аргументи на нього не діяли. А щойно у нього з'явилося особисте розуміння важливості такого кроку – він став прихильником вступу України до Альянсу. І хоч поки що він особисто про це не заявляв, у французьку пресу подібна інформація вже просочилася. І якщо оприлюднені дані є вірними – це вкотре свідчить, що дипломатичний тиск працює. Що немає абсолютних заборон (як і у випадку з постачанням Україні озброєнь)", – наголошує Максим Джигун.

Отже, констатує він, слід продовжувати подібний тиск, досягаючи в результаті тих результатів, про які раніше неможливо було навіть говорити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Пригожин опиниться у Білорусі – який шанс випав Лукашенку завдяки переговорам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини