Головна Новини Суспільство події Головні підсумки минулого тижня в Україні: які важливі події відбулися
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні підсумки минулого тижня в Україні: які важливі події відбулися

Дуже серйозною подією стало розслідування «Вашингтон пост» про підготовку до війни й коментар президента України Володимира Зеленського про небажання інформувати суспільство про біду, що насувається

21 серпня 2022, 11:40
Поділіться публікацією:

Головні підсумки тижня, що минає, для України. Що найважливіше відбулося на фронтах, політиці, економіці, на дипломатичному фронті? Які можуть бути наслідки? За відповідями на ці важливі питання журналісти порталу новин "Коментарі" звернулися до експертів.

Головні підсумки минулого тижня в Україні: які важливі події відбулися

Війна України. Фото - з відкритих джерел

"Вибухи в Криму та готовність РФ до переговорів"

Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов вважає головною подією минулого тижня на фронтах – вибухи в Криму та удар по складу боєприпасів у Білгородській області Росії.

"Війна для росіян нарешті почала "виходити" з телевізора і ставати реальністю. Про те, що вони більше вірять у ЗСУ, ніж у свою армію, свідчить паніка та затори на виїзді з Криму та Білгорода. Це важливий знаковий момент у цій війні", – впевнений експерт.

Ще однією важливою віхою цієї війни стали, на його думку, відчайдушні сигнали з боку російських еліт та самого путіна про готовність до переговорів.

"Це свідчить про те, що у кремлі вже не бачать можливості швидко та переможно завершити цю війну. Щобільше, санкції руйнують російську економіку, масштабна криза набуває системних рис. І у кремлі зрозуміли, що час грає проти росії", – пояснює Олександр Леонов.

Він також вважає серйозною подією розслідування "Вашингтон пост" про підготовку до війни й коментар президента України Володимира Зеленського про небажання інформувати суспільство про біду, що насувається.

"Це викликало шквал критики всередині України, – наголошує експерт. – Очевидно, у майбутньому це зізнання ще вплине на політичні розклади та рейтинги політиків та партій".

"Візит в Україну президента Туреччини та генсека ООН"

Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович зізнався, що має суперечливі відчуття щодо військової ситуації.

"З одного боку – гордість за нашу армію, яка перенесла бойові дії на територію ворога. З іншого боку – побоювання застосування росіянами зброї масового ураження. Напевно, це нормально – водночас і боятися, і робити", – міркує експерт.

На зовнішньополітичному фронті, зазначає він, ми бачимо активізацію посередників. Цього ракурсу варто розглядати візит до України цього тижня президента Туреччини та генсека ООН.

"На економічному фронті все дуже погано"

Ну, а відповідні дипломатичні кроки з боку Заходу та оголошення про нові пакети військової допомоги демонструють, на думку Павла Себастьяновича, що партнери про нас не забувають і з порядку денного Україна не зникає.

"А ось на економічному фронті все дуже погано, – вважає експерт. – Офіс президента не прислухався до думки підприємців і не прибрав Гетьманцева (голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, відомий своїми ініціативами, спрямованими на максимальне зарегулювання та оподаткування представників бізнес-сфери – прим. ред.) з його посади. Економічний блок в особі Марченка (глава Мінфіну), Гетьманцева, Свириденка (глава Мінекономіки) продовжує дивувати своїми рабовласницькими замашками – вирішують, кому можна виїжджати за кордон, кому не можна.

Марченко взагалі загрожує громадянам, що влада почне контролювати персональні рахунки кожного, мовляв, він готує такий законопроект. Це якийсь треш під час війни. Токсичне керівництво економічного блоку настав час міняти".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що очікування провокацій від Росії у День Незалежності трохи перебільшено, адже в Росії не визнають незалежність нашої країни, отже, не повинні реагувати на головне свято України.

Також видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що Москва не припиняє через енергетичний шантаж тиснути на Захід, щоб вирішити питання щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини