Головна Новини Суспільство Війна з Росією Готуємось до Дня Незалежності України: яких «сюрпризів» чекати і хто вже переживає
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуємось до Дня Незалежності України: яких «сюрпризів» чекати і хто вже переживає

Очікування провокацій від Росії у День Незалежності трохи перебільшені, адже в Росії не визнають незалежність нашої країни, отже, не повинні і реагувати на головне свято України

20 серпня 2022, 17:34 comments2016
Поділіться публікацією:

Штурму Києва чи наступу росіян на День Незалежності України не буде. Проте армія РФ має ракети, авіабомби та інші "сюрпризи", підготовлені переважно для мирного населення, заявив в ефірі національного телемарафону розповів перший заступник голови МВС України Євген Єнін. Яких неприємних та приємних "сюрпризів" ми можемо очікувати 24 серпня? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Готуємось до Дня Незалежності України: яких «сюрпризів» чекати і хто вже переживає

День Незалежності України. Фото: з відкритих джерел

Поки Путін живий і залишається президентом РФ, Україна може чекати на все, що завгодно, незалежно від дати і часу

Голова правління Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко розмірковує так:

"За час перебування у владі в Росії, починаючи від служби ФСБ та президентства, Путін показав, що для нього немає меж та "червоних ліній". Він готовий іти на будь-які злочини. І дати тут не мають значення. За нього були вибухи будинків у Волгодонську, в інших містах Росії з метою влаштувати другу Чеченську кампанію. За нього був напад на Чечню, Грузію, Сирію, Україну. Путін не шкодує ні свого народу, ні чужих".

За словами експерта, перелік військових злочинів, які РФ скоїла в Україні і не тільки давно мав привести до визнання Росії державою-терористом.

"Так що поки Путін живий і залишається президентом РФ, Україна може чекати на все, що завгодно, незалежно від дати і часу, – пояснює Павло Жовніренко. – Ми ж пам'ятаємо знищення в липні 2014-го "Боїнга" в небі над Донецькою областю. Розстріл у "зеленому коридорі" під Іловайськом захисників України у серпні того ж року. Постійні тортури військових та цивільних. Немислимі звірства у Бучі, Гостомелі тощо. Стирання з лиця землі Волновахи, Маріуполя, Сєвєродонецька та інших міст. Масове вбивство полонених у Оленівській колонії. Варварські ракетні обстріли мирних міст поза Донбасом. Ядерний шантаж на Запорізькій АЕС. І так далі. Тож наше найперше завдання – усунення Путіна як терориста №1 у світі на даний момент".

Ну, а сюрпризи з боку ЗСУ були, є і будуть, упевнений експерт.

"Те, що Україна, незважаючи на широкомасштабну агресію Росії, на те, що наші збройні сили фактично знищувалися протягом 20 років, продовжує стояти – і вистоє! — Головний сюрприз і для Росії, і для деяких на Заході. Щоправда, і Бог на нашому боці – і це точно не сюрприз", – констатує Павло Жовніренко.

Росіяни будуть особливо насторожені та уважні у День Незалежності України

Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов вважає, що нічого особливого 24 серпня не станеться. І на те, зазначає він, є низка причин.

"По-перше, Росія заперечує українську державність як таку. Відповідно, День Незалежності України для країни-агресора не є значною датою. На відміну від нас, звісно. По-друге, протягом останніх чотирьох з половиною місяців РФ веде так звані "бої місцевого значення". В основному на сході та півдні України. Концентрація сил, запас ресурсів, які є в Росії, не дозволяють їй до 24 серпня підготувати щось суттєве на фронті", – пояснює Віктор Савінов.

Щодо використання таких терористичних методів як обстріл мирних міст ракетами – РФ і не припиняла це робити, нагадує експерт. Але вже витратила основну частину запасу. І тепер намагається заощаджувати не лише на ракетах, а й на снарядах, а часом і на патронах.

"Якщо чогось і чекати, то не пов’язаного з військовими діями. Наприклад, РФ проведе певний теракт. Що також видається малоймовірним, оскільки загалом поки що їй не вдається ефективно діяти в тилах української армії. На відміну від ЗСУ – у російських тилах, – наголошує Віктор Савінов. – Щодо приємних сюрпризів з боку ЗСУ, треба розуміти, що у військовій справі противника зазвичай не попереджають, що проводитимуться якісь наступальні операції, передислокацію військ тощо. І вже точно не намагаються приурочити це до таких дат, якими для нас є 24 серпня. Скоріше навпаки. Хоча росіяни і заперечують українську державність та незалежність, але їхнє військове командування розуміє, що до цього дня можлива якась бойова піар-акція. Тому вони будуть особливо насторожені та уважні у День Незалежності України. Що, сподіваюся, розуміє наше найвище військово-політичне керівництво".

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори Зеленського та Путіна на саміті G20: яка ймовірність – чи зустріч може зупинити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини