Головна Новини Суспільство події До чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція

Фактично мова вже йде не лише про наше, а й про європейське виживання

11 березня 2024, 12:02 comments2403
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з французьким колегою Еммануелем Макроном подякував тому за оборонну допомогу, особисте лідерство зі створення коаліції далекобійної зброї, а також нові ініціативи та заяви на підтримку України. Сторони також обговорили поточну ситуацію на полі бою та результати Міжнародної конференції на підтримку України, яка нещодавно відбулася у Парижі. Крім того, обговорили майбутній візит Макрона до України. Саме з подачі Франції в Європі почали активно обговорювати можливість надіслати в Україну військових країн-членів НАТО. Та й загалом європейські лідери, військові, розвідки все частіше говорять, що Путін готує війну проти Заходу загалом та Північноатлантичного альянсу зокрема. Що і чому відбувається зараз у Європі? Як це може вплинути на російсько-українську війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

До чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція

Путін та Макрон. Фото з відкритих джерел

Європейцям не залишається нічого іншого, крім як і краще підтримувати Україну

Спікер Міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, сержант ЗСУ Михайло Макарук розмірковує так:

"Росіяни готуються до світової війни. Буквально сьогодні InformNapalm разом із фахівцями українського Кіберальянсу виклав документи, які раніше були в закритому доступі. Там є й підпис Путіна. Суть у тому, що відбуватиметься у РФ після чергових путінських перевиборів. Так ось – вони готуються до ще більшої війни. І деякі закриті доповіді розвідок Німеччини та Франції це підтверджують. Спочатку путінський режим ще більше закрутить гайки всередині країни, посилить мобілізацію. А потім почне готувати дивізії до наступу вже на Європу".

Враховуючи це, зазначає експерт, європейцям не залишається нічого іншого, окрім як більше та краще підтримувати Україну. Фактично – це вже не лише про наше, а й про їхнє виживання. Бо інакше війна прийде вже на територію ЄС. І не факт, що Європа вистоїть зі своїми розваленими арміями, наголошує Михайло Макарук.

"Недавні заяви недопрезидента США Трампа та кишенькового диктатора Угорщини Орбана також говорять багато про що. Вони вже фактично розповідають про те, як стануть правити світом після зламу нинішньої системи безпеки, як дадуть РФ творити все, що вона забажає", – наголошує експерт.

Він сподівається, що німецького канцлера Шольца таки дотиснуть – і він передасть Україні далекобійні ракети Taurus.

"Загалом від партнерів очікуємо більше систем ППО, більше снарядів, більше озброєнь різного типу. Можливо, введення військ країн-членів НАТО на нашу територію. Щоб зупинити росіян, щоб самі європейці отримали досвід війни і змогли побудувати якісніші армії", – констатує представник InformNapalm.

Якщо за словами Макрона будуть конкретні дії – це буде чудово

На думку політичного експерта, волонтера Богдана Мірошникова, те, що робить зараз Франція – це за великим рахунком спроба перехопити лідерство в ЄС у Німеччини.

"Макрон намагається стати своєрідним локомотивом, який візьме на себе політичне лідерство щодо європейської підтримки України та зміцнення обороноздатності ЄС загалом. Франція і раніше проявляла активну позицію. Вона намагалася лобіювати вступ України до НАТО. Однак слід визнати, що практичну допомогу ми отримали більше від тієї ж Німеччини. За винятком хіба що далекобійних ракет. Але, якщо за словами Макрона будуть конкретні дії – це буде чудово. І в рамках далекобійної коаліції, і щодо альянсу країн-членів НАТО, які готові направити в Україну обмежений контингент своїх військовослужбовців. Це зокрема про готовність ЄС боротися за своє майбутнє без огляду на США чи РФ", – наголошує експерт.

На тлі ізоляціонізму США така активність ЄС не може не тішити, вважає Богдан Мірошніков. Це, наголошує він, у тому числі сигнал Штатам, що ті втрачають вплив.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що починає усвідомлювати Європа: чи є перспектива збільшення допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини