Головна Статті Суспільство події 10 смертей 2023 року, які нас шокували
commentss Cтатті Всі новини

10 смертей 2023 року, які нас шокували

Відомі люди, смерть, яких стала неочікуваною для українців у 2023 році.

25 грудня 2023, 18:00 comments4480
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2023 році померло багато культових людей, співаків, акторів, політиків, військових та інших відомих діячів. Більшість смертей викликає біль і відчуття неймовірної втрати, однак у цьому році помирали й ті особи, до яких може бути й інше ставлення. Портал "Коментарі" зібрав 10 смертей 2023 року, які стали шоком для багатьох українців. 

10 смертей 2023 року, які нас шокували

10 смертей 2023 року, які нас шокували

Денис Монастирський – загинув 18 січня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 2

Денис Монастирський замінив на Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ, який обіймав цю посаду понад 7 років. Таким чином Монастирський став 12 очільником МВС України. У вересні 2022 року Денис Монастирський був залучений до найбільшого обміну полоненими під час війни. Тоді додому повернулось 215 українців, зокрема понад 100 бійців та командири "Азову". Денис Монастирський загинув 18 січня під час авіатрощі гвинтокрила ДСНС у Броварах Київської області. 

Дмитро Коцюбайло "Да Вінчі" — загинув 7 березня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 3

Командир 1 ОМБ "Вовки Да Вінчі" Дмитро Коцюбайло добровольцем пішов на війну у 2014 році. Позивний "Да Вінчі" отримав через талант до малювання. Повномасштабне вторгення військовий зустрів на Донбасі поблизу міста Щастя. Дмитро Коцюбайло став першим добровольцем, якому було присвоєно звання "Герой України" прижиттєво. У 2022 році він був внесений до рейтингу "30 до 30: обличчя майбутнього" від "Forbes". Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня 2023 року у битві за Бахмут від осколкового поранення у віці 27 років. 10 березня у Києві відбулося прощання з Дмитром Коцюбайлом. Віддати шану прийшли тисячі українців на Майдан, зокрема президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та очільник ГУР Кирило Буданов.

Тіна Тернер – померла 24 травня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 4

Американська співачка Тіна Тернер, яка мала ім’я при народженні Анна Мей Буллок через свій темперамент та сценічні виступи була названа "Королевою рок-ролу". Співачка за свою кар’єру отримала вісім премій "Греммі" та завоювала любов фанатів з усього світу. Тіна Тернер померла 24 травня 2023 року у віці 83 років.

Сільвіо Берлусконі – помер 12 червня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 5

Італійський політик Сільвіо Берлусконі, який тричі обіймав посаду прем’єр-міністра країни. Берлусконі був одним з найзаможніших італійців, якому належить контрольний пакет акцій "Fininvest", яка володіє близько 150 компаніями. Також Сільвіо Берлусконі належав понад 30 років футбольний клуб "Мілан", зокрема і в період, коли за нього грав Андрій Шевченко. Італійський політик неодноразово потрапляв у сексуальні та політичні скандали, зокрема підтримував Путіна та заявляв про визнання незаконного "референдуму" в Криму у 2014 році. Помер у віці 86 років у лікарні від лейкемії.

Шинейд О'Коннор – померла 26 липня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 6

Культова ірландська співачка Шинейд О'Коннор записала 10 студійних альбомів, найуспішнішим з яких став другий, що вийшов у 1990 році. Саме в цьому альбомі міститься її найвідоміший хіт "Nothing Compares 2U". Протягом багатьох років Шинейд О'Коннор критично висловлювалася про католицьку церкву та боролася за права на контрацепцію, аборти та рівність у шлюбі. Вона викликала світовий скандал, розірвавши фотографію Івана Павла ІІ на знак протесту проти приховування педофілії священиків. Шинейд О'Коннор померла у віці 56 років.

Євген Пригожин – загинув 23 серпня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 7

Російський воєнний злочинець, олігарх та власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, який також виступав одним з ключових фігур в російсько-українській війні. Найбільш відомий спробою військового перевороту у червні 2023 року від якої згодом відмовився. Аналітики неодноразово заявляли, що президент РФ Путін може усунути Пригожина після його бунту. Загинув під час авіакатастрофи у Росії за нез’ясованих обставин.

Майкл Гембон – помер 27 вересня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 8

Майкл Гембон знімався в таких постановках, як "Госфорд Парк", "Вершник без голови" і серіалі "Порожниста корона". Однак найбільшу популярність йому принесла роль директора Гоґвортсу та наставника головного героя серії фільмів "Гаррі Поттер". Гембон отримав цю роль після Річарда Гарріса, який помер від раку. Сам Майкл Гембон помер у віці 82 років.

Ніна Матвієнко — померла 8 жовтня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 9

Народна співачка України Ніна Матвієнко народилась на Житомирщині. Ніна Матвієнко у 1967 році потрапила до Українського народного хорі ім. Г. Верьовки та почала активну гастрольну кар’єру. Виступи відбулись у Канаді, США, Польщі, Франції, Кореї, Мексиці та інших країнах. У своєму репертуарі має як власні так, і народні пісні. Крім музичної кар’єри співачка також знімалась у кіно. Померла Ніна Матвієнко за два дні до свого 76 дня народження 8 жовтня.

Метью Перрі – помер 28 жовтня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 10

Американський актор Метью Перрі найбільш відомий за роллю Чендлера Бінга в серіалі "Друзі". За свою довгу кар'єру комедійного актора він знявся у серіалах та фільмах, зокрема "Мені знову 17", "Дев'ять ярдів" та "Десять ярдів". Перрі боровся з тиском слави та залежностей: від алкоголю та наркотиків. У автобіографії прямо писав про смерть. Метью Перрі помер у віці 54 років у своєму будинку. 

Ілля Кива – ліквідований 6 грудня

10 смертей 2023 року, які нас шокували - фото 11

Ілля Кива -  це колишній проросійський український політик та народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ. Перед повномасштабним вторгнення Кива втік до Іспанії, а згодом був поміченим у Росії. В Україні визнаний зрадником та був засуджений заочно до 14 років ув’язнення. Ймовірно ліквідований українською розвідкою 6 грудня 2023 року у Московській області. Після смерті Киви українська розвідка закликала повертатись зрадників в Україну для чесного суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про підсумки року: топ-перемоги та поразки України у 2023-му.

Також "Коментарі" писали про Софію Ротару, яка звернулася до українців з нагоди Різдва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

25 грудня 2023, 18:25

Heзнаю зачем в один ряд с такими выдающимися людьми как Метью Перри, Тина Тернер и Шинейд оКоннор ставить такое дерьмо, как Берлускони, Монастырский, Киви, и прочие Пригажины ?


Новини