Головна Новини Суспільство події Померла популярна народна артистка України
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла популярна народна артистка України

За два дні до свого 76-річчя померла українська співачка.

8 жовтня 2023, 11:24
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народна артистка України Ніна Матвієнко померла у віці 75 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву доньки співачки Тоні Матвієнко.

Померла популярна народна артистка України

Померла народна артистка України Ніна Матвієнко. Фото з відкритих джерел

Дочка артистки не уточнила подробиць смерті Ніни Матвієнко. Тоня Матвієнко виклала фото народної артистки та підписала зображення словами "мама померла…".

Ніна Матвієнко народилась на Житомирщині у селищі Неділище 10 жовтня 1947 року. У школі її порадили спробувати свої сили в Українському народному хорі ім. Г. Верьовки. Дівчина записалась у студію хору, а після двох років навчань стала солісткою. У 1967 році Хор імені Григорія Верьовки веде активну гастрольну участь за кордоном, зокрема великий успіх було досягнуто в таких країнах, як США, Канада, Мексика, Польща, Фінляндія, Франція, Корея та інші.

У 1978 році Матвієнко отримала звання заслуженої артистки України, а у 1985 році – народної. Новий творчий етап Ніни Матвієнко розпочався у 1991 році, коли вона стала солісткою ансамблю "Київська камерата". Крім співів Матвієнко також знімалась у кіно та є членкинею Спілки кінематографістів України.

Співачка вела активну діяльність та має у своє му репертуарі, як власні пісні, так і записи українських народних пісень. Матвієнко брала активну участь у Помаранчевій революції та Євромайдані. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив артистку званням Героя України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер відомий український модельєр.

Також "Коментарі" писали про відомого смерть актора з фільмів про Гаррі Поттера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

9 жовтня 2023, 08:55

Дуже сумно, коли нас покидають такі Люди (((

Віталій

8 жовтня 2023, 18:50

Сумно ((


Новини