Головна Новини Суспільство Війна з Росією В бою загинув легендарний комбат
commentss НОВИНИ Всі новини

В бою загинув легендарний комбат

Герой України Дмитро Коцюбайло

8 березня 2023, 10:42 comments1228
Поділіться публікацією:

Герой України Дмитро Коцюбайло, який воював з 2014 року,  загинув в бою під Бахмутом. Про це повідомляють "Коментарі". Більш відомий під псевдо "Да Вінчі" Дмитро воював з 18 років у складі ДУК "Правий сектор", на момент загибелі 27-річний Дмитро Коцюбайло вже керував механізованим батальоном.

В бою загинув легендарний комбат

Прадід Дмитра Коцюбайла воював в УПА

"Сьогодні в бою загинув "Да Вінчі", герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат, — відгукнувся напередодні на його загибель президент України Володимир Зеленський. — Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України. Уже понад девʼять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг". 

Нагадаємо, що український журналіст назвав ймовірне ім'я Героя, розстріляного рашистами. За його даними, це солдат роти вогневої підтримки 163-го батальйону Територіальної оборони міста Ніжин 119-ї бригади сил ТРО Мацієвський Олександр Ігоревич, який загинув під Бахмутом. 

За словами бойових побратимів загиблого, Олександр Мацієвський народився 10 травня 1980 року. Проживав у Ніжині.  Олександр раніше не мав досвіду військової служби, але одразу після початку російського вторгнення 24 лютого пішов добровольцем у склад 163-го батальйону 119-ї бригади, яка захищала Чернігівську область. Він був людиною з дуже жорстким характером, але на нього у бойовій обстановці можна було покластися і товаришам, і командиру. У листопаді його підрозділ був перекинутий в район міста Бахмут, де він виконував завдання близько місяця. Олександр Мацієвський та його товариші мали певний рівень підготовки і вони стали обстріляним підрозділом. Коли фронт було прорвано під Соледаром, і треба було рятувати побратимів, які продовжували обороняти місто, 163-й батальйон було направлено у район бою...

Тим часом, в лікарнях Луганської області окупантам не вистачає місць



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини