Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможуть росіяни прорватися вглиб України, у разі захоплення Бахмута: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть росіяни прорватися вглиб України, у разі захоплення Бахмута: відповідь ISW

Окупантам не вистачає механізованих сил, щоб реалізувати відповідні маневри та ефективно наступати далі на Донбасі

8 березня 2023, 07:22 comments2553
Поділіться публікацією:

Росія не вистачає можливостей для отримання оперативних результатів у разі захоплення Бахмута – максимум це може бути для них лише тактичною перемогою. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Чи зможуть росіяни прорватися вглиб України, у разі захоплення Бахмута: відповідь ISW

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що у разі захоплення Бахмута, російський наступ у цьому регіоні досягне кульмінації. Так, якщо вони займуть Бахмут їм доведеться вибирати між двома напрямками наступу, що розходяться: один у бік Костянтинівки, а другий у напрямку Слов'янська і Краматорська.

"Ці два потенційні напрямки наступу не підтримують один одного, і російським силам, які деградували, ймовірно, доведеться віддавати пріоритет переслідуванню тільки одного, щоб мати хоч якісь шанси на успіх, хоча російське командування неодноразово занадто розпорошувало свої сили по кількох напрямках наступу протягом усього вторгнення", — зазначили в ISW.

Також там наголосили, що українські сили потужно зміцнили позиції на обох вищезазначених напрямках.

Крім цього, росіянам не вистачає механізованих сил, необхідних для наступу на сам Бахмут, а "штурмові загони" не здатні вести маневрену війну.

"Передача структури російських сил, що триває, у бік невеликих штурмових загонів з використанням спрощеної тактики в поєднанні зі зростаючими втратами серед найбільш ефективних російських військ, ймовірно, значно обмежити здатність російських військ належним чином використовувати будь-які шляхи наступу, відкриті після захоплення Бахмута", — підкреслили ана.

Тому, вважають вони, взяття Бахмута може стати не більш ніж тактовною перемогою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому росіяни поспішають із наступом до квітня – яке зараз стоїть завдання перед ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини