Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії підтвердили смерть Пригожина, ПВК "Вагнер" готує заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії підтвердили смерть Пригожина, ПВК "Вагнер" готує заяву

Керівництво ПВК "Вагнер" має намір звернутися до своїх підлеглих та прихильників, у зв'язку з повідомленнями про смерть Пригожина та Уткіна

23 серпня 2023, 22:51
Поділіться публікацією:

У Росії офіційно підтвердили смерть ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області. Таке повідомлення було зроблено на державному телеканалі Росія 24. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії підтвердили смерть Пригожина, ПВК "Вагнер" готує заяву

Євген Пригожин

Як заявляють телеграм-канали, близькі до загиблого, ще за життя Пригожин та його оточення затвердило алгоритм дій у разі його загибелі. Що передбачає цей алгоритм, наразі невідомо.

Нібито зараз проводиться "рада командирів ЧВК", на якій будуть прийняті рішення щодо інформації про загибель Євгена Пригожина та його заступників, що підтвердилася, в результаті краху бізнес-джету з номером RA-02795 у Тверській області. Також буде опубліковано відеозвернення, де командири ПВК "Вагнер" виступлять із груповою заявою.

За даними російських ЗМІ та телеграм-каналів, тіла Пригожина та Уткіна вже виявлені та впізнані.

За фактом авіаційної події у Тверській області Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту), повідомляє СК РФ. Зазначимо, що це формулювання відкидає обидві версії катастрофи, які спочатку були висунуті — бомба на борту або враження ракетами ППО РФ.

Нагадаємо, що тривалий час ПВК "Вагнер" використовувалася Росією для прихованого мілітарного впливу за кордоном — вагнерівці воювали за інтереси путінської Росії в Сирії, Центральноафриканській республіці та Україні. Починаючи з 2014 року, як наразі вже відомо, вони брали участь у війні проти України, на Донбасі. З моменту широкомасштабного вторгнення в Україну вагнерівці, серед яких були тисячі завербованих ув'язнених, брали активну участь у боях. Найбільш відомим кривавим епізодом їхньої діяльності є битва за Бахмут, де, за словами Пригожина, вони втратили 20 тисяч убитих.

23-24 червня Пригожин підняв заколот, який сам назвав "маршем справедливості" — захопив Ростов-на-Дону та потім зупинився за 200 кілометрів від Москви. Нібито, за посередництва президента Білорусі Олександра Лукашенка після цього йому дали можливість зі своїми бійцями піти до Білорусі, а потім і до Африки. Звідки він знімав своє, напевно, останнє відео.

Тим часом, Оксен Лісовий розповів, скільки педагогів убила Росія.

А Путін перебуває у "небезпечному становищі" після аварії "Місяця-25".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини