Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як має відреагувати світ на підрив Каховської ГЕС – чому Кремль пішов на крок розпачу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як має відреагувати світ на підрив Каховської ГЕС – чому Кремль пішов на крок розпачу

Радбез ООН має обговорити глобальну катастрофу, створену РФ

6 червня 2023, 13:48 comments2448
Поділіться публікацією:

Терористичний підрив Каховської ГЕС російськими окупаційними військами може бути пов'язаний з тим, що путінський режим панікує, намагаючись всіма силами перешкодити українській армії деокупувати південні території. Так вважають у Головному управлінні розвідки Міноборони України. А генеральний прокурор України Андрій Костін назвав підрив ГЕС міжнародним злочином, порівняв таку тактику "випаленої землі", яку використовують росіяни, з тим, що застосовували гітлерівці під час Другої світової. Своїми оцінками про те, що відбувається з виданням "Коментарі" продовжують ділитися експерти.

Як має відреагувати світ на підрив Каховської ГЕС – чому Кремль пішов на крок розпачу

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

Слід на найвищому світовому рівні засудити дії Росії, запровадити проти неї нові найжорстокіші санкції, включаючи енергетичний сектор

Генерал армії України, екс-глава Зовнішньої розвідки України Микола Маломуж розмірковує так:

"Зараз слід терміново зібрати Радбез ООН, щоб обговорити глобальну катастрофу, створену РФ – цією державою-терористом глобального масштабу. Знищення Каховської ГЕС матиме колосальні екологічні наслідки не лише для України, а й для регіону, навіть загалом людства. Є загроза опріснення Чорного моря, посухи в майбутньому на величезних територіях, продовольчих проблем через знищення площ, що раніше давали урожай".

На думку генерала, ООН, особливо треті країни, які раніше висловлювали лояльність до РФ, повинні чітко поставити на ній тавро, як на державі, яка вкотре довела свою кровожерливу, терористичну сутність, знехтування збереженням людських життів, природи, екології, усіма правилами ведення війни та міжнародного права.

"Слід на найвищому світовому рівні засудити дії Росії, запровадити проти неї нові найжорстокіші санкції, включаючи енергетичний сектор, – упевнений Микола Маломуж. – І, звичайно, слід попередити Кремль – у разі подальших подібних дій, у тому числі в районі Запорізької АЕС, це матиме катастрофічні наслідки для самої РФ. Аж до превентивних ударів на її території, якщо виникне загроза ядерної катастрофи, яка вдарить по всьому людству".

Ми маємо справу саме зі зневіреною терористичною державою, яка втратила всяке людське обличчя

Політичний експерт Сергій Таран вважає, що росіяни зневірилися у своїй армії, тому все частіше починають вдаватися до відвертих терористичних актів. Від масованих ракетних ударів та атак дронами по мирних містах – до підриву греблі Каховської ГЕС, як сьогодні.

"Вони не знають, як можна воювати із українцями на полі бою. Загарбник там вочевидь програє. Тому як терористи, які воюють проти переважаючих сил, які не можуть подолати, росіяни застосовують удари по цивільних об'єктах, цивільній інфраструктурі", – пояснює експерт.

Не важливо, чи робиться це у спробі зупинити наш наступ, наголошує він. Важливо, що це – черговий військовий злочин, який не має нічого спільного з правилами ведення війни.

"Це крок відчаю. Але ми маємо справу саме з такою – зневіреною терористичною державою, яка втратила всяке людське обличчя. Тим важливіше і нам, і всьому світу знищити цього спільного ворога", – констатує Сергій Таран.

Підрив Каховської ГЕС здійснено, перш за все, щоб спробувати завадити прориву російського фронту під час українського контрнаступу

На думку народного депутата Верховної Ради України ІХ скликання Сергія Магери, від початку широкомасштабного вторгнення було зрозуміло, що російському вищому військово-політичному керівництву начхати на те, що відбуватиметься з людьми на території України, яких вони нібито від чогось (когось) "звільняли". У тому числі – з російськомовним населенням.

"Завдання було – захопити якнайбільше території, а в ідеалі (за логікою Кремля) – змінити владу і зробити Україну аналогом сьогоднішньої Білорусі, васальної стосовно РФ. Отже, все, що сталося та відбувається – абсолютно очікуване", – наголошує нардеп.

Безумовно, продовжує він, підрив Каховської ГЕС здійснено, перш за все, щоб спробувати завадити прориву російського фронту під час українського контрнаступу.

"Але навряд чи це якось стратегічно зможе вплинути на ситуацію у військовому значенні. Наступальні операції можна лише трохи пригальмувати, не більше, вважає Сергій Магера. – А от в екологічному сенсі сталася, безперечно, катастрофа. Яка вже позначається навіть у Криму. Там вже сьогодні почали з'являтися заклики економити воду. Північно-Кримський канал різко обмілів у зв'язку із серйозним падінням рівня води в Каховському водосховищі… Все, що робить Росія на території України, не вкладається в розуміння такого поняття як людяність та ХХІ століття".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися ім'я російського командира, який міг наказати підірвати Каховську ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 червня 2023, 13:32

Літо спека, сморід буде величезний. Всі збудовані важким хабарництвом на захоплених берегах палаци суддів пркурорів інших істот, підуть за російським кораблем. Разом з Ылытнымы яхт клубами і саунами. Цікаво, юдейській Бог так реагує на танці з православними бубнами по коридорах бункерів? Тепер карає чуже стадо овець, які зрадили своїх богів. Чи спостерігає, як православні павуки їдять один одного під звуки юдейської пропаганди?


Новини