Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров пояснив свої слова щодо мобілізації чоловіків за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров пояснив свої слова щодо мобілізації чоловіків за кордоном

Міністр оборони Рустем Умєров розповів про можливі рішення щодо повернення в Україну чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном.

24 грудня 2023, 14:42 comments1065
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна розглядає категорії чоловіків за кордоном, які можна залучити до призову та захисту держави. За словами міністра у разі будь-яких змін щодо мобілізації за кордоном про це буде повідомлено громадськості.

Умєров пояснив свої слова щодо мобілізації чоловіків за кордоном

Міністр оборони Рустем Умєров про мобілізацію за кордоном. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв'ю для "Суспільного" міністр оборони Рустем Умєров відповів на запитання щодо слів про українських чоловіків, які виїхали за кордон і таким чином можуть уникати мобілізації. Зокрема ці слова стали приводом для інформації, що Україна розробляє способи повернути чоловіків призовного віку, які покинули країну.

"Я там говорив про запит на справедливість. І в цьому плані сказав, що є категорії людей, які ми розглядаємо для призову, наприклад, категорія від 25 років до 60. Як ці слова подали, не знаю", — сказав Умєров та додав, "якщо ми ухвалимо рішення по категоріях, запрошення надішлемо усім".

За словами Умєрова останні півтора місяця Міноборони займалось консолідуванням всіх баз.

"Тобто бачимо, скільки у нас в Україні, скільки за кордоном, перевіряємо це разом з МЗС, тобто у нас є така інформація", — розповів Умєров.

Міністр оборони наголосив, що його завданням є те, щоб в правових рамках залучити необідну кількість людей для захисту України. Крім того, Умєров вважає, що людей, які хочуть служити Україні є більше, ніж тих, які хочуть уникнути цього.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Умєров назвав три важливі завдання України та міжнародних партнерів.

Також "Коментарі" писали про лейтенанта ЗСУ, який розповів про схему ухилянтів, яка працює, коли чоловіків вже спіймали ТЦК. Крім того, у прикордонній службі вказали, як чоловіки призовного віку можуть виїжджати за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

24 грудня 2023, 17:01

Зачем весь этот цирк ? Всем понятно, что никто из-за границы на войну не приедет. Тем более, из нормальных стран, в которых действуют законы. Кто хотел - у них для этого было два года. А остальные, будучи в здравом уме, сюда точно не вернутся ни под каким предлогом.

Партия 5.10

24 грудня 2023, 15:34

Та дайте мне скорее автомат и я пристрелю эту татарскую суку, зелегадов давно надо уничтожать !


Новини