Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ хочуть призвати чоловіків, які за кордоном: Умеров зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ хочуть призвати чоловіків, які за кордоном: Умеров зробив заяву

Проти тих чоловіків, які не прийдуть до призовних пунктів, можуть бути введені санкції

21 грудня 2023, 10:32
Поділіться публікацією:

Військовозобов'язаних українців, які живуть за кордоном, можуть почати призивати до армії. В Україні обговорюють такі рішення на рівні Міноборони. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю німецьким виданням "Welt" та "Bild" зробив міністра оборони України Рустем Умеров.

У ЗСУ хочуть призвати чоловіків, які за кордоном: Умеров зробив заяву

Рустем Умеров. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони припустив, що наступного року можуть призвати на військову службу чоловіків, які мешкають за кордоном. Українців призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах можуть попросити приїхати до призовних пунктів Збройних сил.

Міністр оборони наголосив, що поки що йдеться лише про запрошення. Але, як зазначає німецьке видання, Умеров дав зрозуміти, що може бути санкції, якщо запит не виконають.

"Ми досі обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно", — цитує Умерова Welt.

Глава Міноборони підкреслив, що важливою є справедливість у питанні мобілізації. Важливо, як військових буде навчено і оснащено, де і коли вони будуть служити і коли їх демобілізують. За словами Умерова, для новобранців будуть варіанти вибору, залежно від їх здібностей.

"Ми хочемо справедливості для всіх, тому що це стосується нашої власної країни. Ми надішлемо їм запрошення", — додав він.

Міністр оборони дав зрозуміти, що не має симпатії до тих, хто відмовляється від військової служби через совісті: "Це не покарання за те, що ви відстоювали свою країну і служили країні. Це честь".

Як відзначають німецькі видання, з 24 лютого 2022 року до Німеччини прибув 221 571 український чоловік у віці від 18 до 60 років. З них нині у країні перебувають 189 484 осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому настав час змінювати підходи мобілізації: що потрібно врахувати. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

21 грудня 2023, 11:39

Ага, він заплатив десять кілобаксів, щоб не віддати своє життя за 95 квартал, а тепер приїде по "запрошенню", щоб піти на м'ясо. Креативненько. Що, сценарісти кварталу вичерпали себе?

так

21 грудня 2023, 10:36

А де УкраЇна?,у влади умерви та кошерні,чим більш гоїв здохне -тим краще!


Новини