Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прикордонна служба назвала методи, якими чоловіки призовного віку виїжджають за кордон щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонна служба назвала методи, якими чоловіки призовного віку виїжджають за кордон щодня

Прикордонна служба назвала, якими методами користуються чоловіки призовного віку, щоб виїхати з України.

20 грудня 2023, 17:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Щодня з України виїжджає близько шести тисяч чоловіків призовного віку на усій ділянці західного кордону. Більшість з них це далекобійники, багатодітні чоловіки, супроводжуючі осіб з інвалідністю та самі особи з інвалідністю, повідомив представник ДПСУ Ігор Матвійчук.

Прикордонна служба назвала методи, якими чоловіки призовного віку виїжджають за кордон щодня

Чоловіки призовного віку щодня виїжджають за кордон з України. Фото з відкритих джерел

Керівник прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ Ігор Матвійчук розповів про кількість чоловіків призовного віку, які залишають Україну кожного дня. За його словами 45% це водії вантажних перевезень.

До інших категорій потрапили чоловіки, які могли укласти шлюб з багатодітними матерями, а також супроводжуючі людей з інвалідністю. Саме останню категорію Ігор Матвійчук назвав найбільш "болючою".

За його словами в законодавстві не має детальної схеми контролю таких чоловіків. Наприклад, акт встановлення факту догляду видається будь-якому, тому його легко підробити. Таким чином різні особи можуть виїжджати в різний час по цьому документу.

"То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення", – сказав полковник Ігор Матвійчук під час пресконференції ДПСУ.

Співробітник прикордонної служби додав, що кожного дня системою "Шлях" також виїжджають як волонтери 150-200 чоловіків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЗСУ пояснили, коли ТЦК перестануть роздавати повістки на вулицях. За словами представника Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо це стане можливим, якщо запрацює електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", який змінить процес мобілізації в Україні.

Також Коментарі" писали, що в Міністерстві оборони відреагували на вручення повісток у публічних місцях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

24 грудня 2023, 15:37

А что вы хотели, что бы мы подохли за этот фашистский укросвинарник ? Пусть эта мразота пограничная едет на фронт подыхать за миллиарды сиплой Зелегниды !


Новини