Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони обережно натякнули на звільнення нового населеного пункту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони обережно натякнули на звільнення нового населеного пункту

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр відреагувала на ситуацію з повідомленнями про вихід росіян з Урожайного.

14 серпня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські військові 13 серпня почали повідомляти, що через тиск української армії вони залишають українське селище Урожайне, Донецької області. Офіційні українські особи не підтверджують цього прямо, однак обережно натякають на вдалі дії ЗСУ у цьому напрямку.

У Міноборони обережно натякнули на звільнення нового населеного пункту

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото з відкритих джерел

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр вказала про позитивну ситуацію в селищі Урожайне.

"Цього тижня тривали бої в населеному пункті Урожайне, там є певні успіхи", — сказала Маляр під час розмови з Military Media Center.

Крім Урожайного Маляр розповіла, що "певні успіхи" для України відбулись поблизу Старомайорського – селище поблизу Урожайного, яке було звільнене у кінці липня.

Нагадаємо, що в Telegram-каналах російські військові скаржаться, що залишили Урожайне через постійні атаки української артилерії та безпілотників. Аналітики вказують, що успіхи ЗСУ поблизу Старомайорського дозволяють Україні отримати тактичну перевагу. Таким чином українські війська просуваються все ближче до Маріуполя та Бердянська і намагаються відрізати Росію від Криму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у відповідь на український контрнаступ Росія починає свій. Аналітики назвали напрямок. Експерти вказують, що Україна евакуюю Куп'янськ на сході через активні дії росіян. Згідно з їх аналізом метою таких дій РФ є спроба зменшити контрнаступ ЗСУ на півдні.

Також "Коментарі" писали, що військові аналітики детально розглянули питання, чи захист Бахмута міг вплинути на темпи українського контрнаступу влітку. Чи правильне рішення прийняла Україна воюючи за місто-фортецю. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини