Головна Новини Суспільство Війна з Росією У відповідь на український контрнаступ Росія починає свій: аналітики назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

У відповідь на український контрнаступ Росія починає свій: аналітики назвали напрямок

Росія реагує на контрнаступ України і відповідає значною військовою активністю на іншому напрямку. Військові аналітики назвали причину таких дій росіян.

14 серпня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поки українські сили посилюють контрнаступальні дії на півдні, Росія почала свій наступ на іншій частині фронту. На думку військових аналітиків головна мета активності росіян це зірвати контрнаступ України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Hill.

У відповідь на український контрнаступ Росія починає свій: аналітики назвали напрямок

Український військовий. Фото з відкритих джерел

Росія посилила свою військову активність у напрямку Куп'янська на сході України. Попри те, що дії росіян менші ніж їх зимовий контрнаступ, однак Україна оголосила про евакуацію кількох сіл у цьому районі та вказує, що тут відбуваються важкі бої.

Старший радник Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Канчіан має сумніви, що Росія здатна захопити значну територію на сході, однак вказує, що це стало б ударом для України.

"Якщо вони зможуть зробити це в той час, коли український контрнаступ завис у смузі оборони, це було б дуже серйозним провалом, який дуже збентежив би західних прихильників", – говорить Канчіан.

Україна встояла під час зимового наступу росіян, який завершився у кінці березня. Тоді росіяни активно почали готуватись до оборони та вирили кілька ліній захисту, періодично проводячи низку невеликих атак по всьому фронту.

На початку серпня Росія активно почала наступати великими силами на Куп'янськ, що призвело до евакуації місцевого населення. Офіційні особи України підтверджують важку ситуацію у цьому напрямку. Заступник міністра оборони Ганна Маляр вказала на інтенсивні атаки росіян, однак додала, що захист тримається.

Професор Каліфорнійського університету Браніслав Сланчев пояснює, що головним чином російський наступ на сході має мету відвернути Україну від активних дій на півдні.

"Мета полягає в спробі створити достатню загрозу для прориву, щоб змусити українців… відвести сили з півдня. Але стратегічно всі дії відбуваються на півдні. Це те, що хвилює росіян. Вони дбають про захист Криму. Вони дбають про захист сухопутних шляхів, вони дбають про вихід до Чорного моря", — говорить Сланчев.

Крім того, Путін очікує, що такими діями на сході він зможе затримати контрнаступ України настільки довго, що підтримка Заходу для України зменшиться.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, український генерал розповів, яке місто хоче захопити Росія.

Також "Коментарі" писали, чи помилилась Україна, коли вирішила захищати Бахмут. Які це мало наслідки для літнього контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини