Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни стверджують, що здали свої позиції та виходять з важливого напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни стверджують, що здали свої позиції та виходять з важливого напрямку

Українські військові змусили російські сили залишити черговий населений пункт, що дозволяє ЗСУ просуватись далі.

13 серпня 2023, 10:30 comments5975
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські окупанти стверджують, що під тиском українських сил вони змушені були залишити селище Урожайне, Донецької області. Кілька тижнів тому ЗСУ звільнили сусіднє Старомайорське.

Росіяни стверджують, що здали свої позиції та виходять з важливого напрямку

Українські військові атакують позиції окупантів. Фото з відкритих джерел

У своїх Telegram-каналах росіяни скаржаться, що залишили Урожайне. За їх повідомленнями українська армія постійно атакувала російські позиції за допомогою артилерії та дронів. Росіяни вказують, що ситуація для них небезпечна і вони сподіваються, що українські сили не кинуть на цей напрямок свої десантні війська. Наразі офіційно підтвердження про звільнення Урожайного немає.

Разом з тим ЗМІ вказують на важливість цього напрямку для українського контрнаступу. Згідно з повідомленнями військових аналітиків, української влади та російських воєнкорів Україна здобула тактичні успіхи поблизу Старомайорського.

Цей напрямок вважається головним під час контрнаступу, адже він дозволить ЗСУ вийти до Бердянська та Маріуполя, що відріже сухопутне постачання у Крим. Тоді як атаки на Кримський міст і затоплення суден зробили інші напрямки постачання для Росії небезпечними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з аналізом Інститут вивчення війни російські війська намагаються відвернути увагу ЗСУ та розпорошити українські сили. Російські воєнкори заявляють про успіхи на Куп'янському напрямку, однак фахівці ISW вказують, що не помітили візуально підтвердження російських заяв.

Також "Коментарі" писали, що у Нацгвардії назвали місто, яке стало головним епіцентром бойових дій. Подібну позицію висловлював командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, який вказав місто, яке збираються захопити російські сили.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини