Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Росія активно наступає поблизу Куп’янська: аналітики ISW назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Росія активно наступає поблизу Куп’янська: аналітики ISW назвали причину

Фахівці ISW вказали на причини посилення російських дій на одному з напрямків фронту.

13 серпня 2023, 08:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аналітики Інституту вивчення війни стверджують, що посилення активності російських військових у Куп’янському напрямку пояснюється спробою відволікти українські сили на інших ділянках фронту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на щоденний звіт ISW.

Чому Росія активно наступає поблизу Куп’янська: аналітики ISW назвали причину

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Фахівці вивчення війни вказують на російські спроби змінити ситуацію на фронті завдяки посиленню власної активності поблизу Куп’янська.

"Росія могла посилити наступальну активність на лінії Куп'янськ — Сватове — Кремінна, для відвернення оперативної уваги України в інших місцях та важливіших ділянках фронту", — стверджують аналітики ISW.

Російські військові блогери та воєнкори стверджують про певні успіхи під час активного наступу в районі Куп’янська. Однак фахівці з Інституту вивчення війни не помітили явного підтвердження слів російських військових оглядачів щодо посилення наступу у цьому напрямку.

Крім того, воєнкори у серпні активно стверджували про успішне просування поблизу Сватове, однак і тут аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження слів росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Національної гвардії Руслан Музичук описав ситуацію у головному епіцентрі бойових дій на сьогоднішньому фронті. За його словами Росія концентрує свої війська поблизу Куп'янська.

Також "Коментарі" писали про українського генерала Олександра Сирського, яки розповів на яке місто кинула Росія велику кількість власних військових угрупувань. За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Росія використовує щонайменше вісім штурмових загонів  "Шторм -Z" у цьому напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 серпня 2023, 08:15

Активно наступає з метою відволікти? Дивне твердження горе аналітиків, які замість держави Україна створили великий православний баг. Може все ж томос був несправжнім?


Новини