Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові досягли тактичних успіхів у контрнаступі: ЗМІ назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові досягли тактичних успіхів у контрнаступі: ЗМІ назвали напрямок

На основі аналітичних звітів, заяв України та повідомлень російських воєнкорів ЗМІ вказали на успішні тактичні дії української армії.

13 серпня 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з інформацією від військових аналітиків, української влади та російських воєнкорів, ЗСУ отримали тактичні успіхи поблизу села Старомайорське, що сприяє руху українських сил у бік Азовського моря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NYT.

Українські військові досягли тактичних успіхів у контрнаступі: ЗМІ назвали напрямок

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Згідно з оцінками фахівців українські військові просунулись вглиб на 15-20 км поблизу селища Старомайорське. Такі відносно незначні успіхи ЗСУ змушують Кремль перерозподіляти свої сили на інших напрямках фронту. Аналітики Інститут вивчення війни назвали такі дії ЗСУ "тактично значущими", адже переміни на російських позиціях послабить армію РФ та створить можливості для українського прориву.

Після успіхів поблизу Старомайорського ЗСУ будуть рухатись у бік Бердянська та Мелітополя. Це стане головним напрямком наступу України та створення клину між Росією та Кримом. Таким чином ЗСУ переб’ють сухопутне постачання до анексованого півострова, адже Кримський міст постійно зазнає атак і періодично закривається на ремонт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що своєю чергою Росія намагається відвернути увагу ЗСУ і розпорошити українські сили. Згідно з аналізом ISW росіяни стверджують, що активізували свої сили на Куп’янському напрямку, однак візуальних підтверджень таких дій фахівці не спостерігали.

Також "Коментарі" писали, що український генерал Олександр Сирський назвав місто, яке збирається захопити Росія. А речник Нацгвардії розповів, що це місто стало головним епіцентром бойових дій та концентрацією основних зусиль російської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини