Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що вже почало відбуватися у Криму – чи підтримає Захід деокупацію півострова
commentss НОВИНИ Всі новини

Що вже почало відбуватися у Криму – чи підтримає Захід деокупацію півострова

Кремль перетворив за ці роки півострів із курорту на військову базу, з якої здійснює удари по Україні

6 травня 2023, 20:37 comments1790
Поділіться публікацією:

У тимчасово окупованому Криму вранці 6 травня пролунали чергові вибухи. Останнім часом "бавовна" на півострові явно посилилася. Водночас, постійний представник президента в АРК Таміла Ташева повідомила, що кілька західних політиків застерігають Україну щодо її планів по деокупації Криму. Мовляв, це нібито може призвести до ядерної війни. Про що говорить те, що відбувається зараз у Криму та навколо нього? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Що вже почало відбуватися у Криму – чи підтримає Захід деокупацію півострова

Крим. Фото з відкритих джерел

Нинішні події в Криму свідчать про те, що агресор не може забезпечити безпеку людей та території, звідки вчиняє свій напад

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, експерт-міжнародник Ігор Соловей пояснює:

"Крим для Росії – плацдарм для нападу. Кремль перетворив за ці роки півострів із курорту на військову базу, з якої здійснюють удари і по Україні, і звідки здійснюється контроль громадянської діяльності у Чорноморському регіоні".

Тому, наголошує експерт, нинішні події в Криму – удари по військових об'єктах тощо – свідчать про те, що агресор не може забезпечити безпеку людей та території, звідки вчиняє свій напад.

"Війна постійно повертається туди, звідки починається", – констатує Ігор Соловей.

Без деокупації Криму жодного нормального розвитку України, жодного справедливого миру, жодного закінчення війни не буде

Політолог, викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики Петро Олещук нагадує, що українська влада неодноразово наголошувала на важливості деокупації Криму в контексті власне звільнення України.

"Про це неодноразово говорив президент Зеленський, наголошуючи, що ми маємо намір деокупувати ВСЮ територію нашої країни. Тому все, що відбувається зараз у тому ж Криму, слід розглядати саме в цьому ракурсі, – пояснює політолог. – Україна продовжує готуватися до звільнення ВСІХ своїх територій, до контрнаступу. І операції у Криму – частина загальної стратегії".

Щодо позиції західних політиків, там, справді, є різні заяви, зокрема взаємовиключні, зазначає Петро Олещук.

"Але, – наголошує він, – важливо розуміти, що без деокупації Криму жодного нормального розвитку України, жодного справедливого миру, жодного закінчення війни не буде. І це очевидно для всіх, хто розуміє суть того, що відбувається. Тому я думаю, що наша дипломатія продовжить відповідну роботу, розплющуючи очі тим партнерам, які наполегливо їх не хочуть розкрити. Як би там не було, все залежатиме виключно від ситуації на фронті. Саме вона буде визначальною для подальшого розвитку подій, у тому числі переговорів, які відбудуться – рано чи пізно".

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ не припиняє удари ракетами та дронами: про що це говорить – чого чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

6 травня 2023, 20:12

Зачем фашизм в Украине развели ? Почему мужиков уже более года не выпускают ? Нет желания защищать эту еврейскую фашисткую погань, что даже на яйцах для солдат по 17 грн за штуку воруют ! Мы все подадим в ЕСПЧ и пусть эта Украдолбина разориться и исчезнет с карты земли, как самав подлая страна на свете !


Новини