Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що ховається за візитом Путіна чи його двійника на окуповані території України
commentss НОВИНИ Всі новини

Що ховається за візитом Путіна чи його двійника на окуповані території України

Кремль стурбований зростаючими втратами російської армії на війні в Україні

19 квітня 2023, 11:04 comments1485
Поділіться публікацією:

Не виключено, що поїздки російського диктатора Путіна на окуповані території України пов'язані із пошуком потенційних винних у успіху ЗСУ. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW). У цьому ж звіті наголошується, що рішення про відміну в РФ щорічної ходи "Безсмертного полку" на честь Дня Перемоги пов'язане з бажанням зменшити публічне обговорення про втрати на російсько-українській війні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дані твердження.

Що ховається за візитом Путіна чи його двійника на окуповані території України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Кремль спробував показати, що "все під контролем", що РФ не збирається кидати території, які мають намір найближчим часом деокупувати ЗСУ

Політтехнолог Борис Тізенгаузен не погоджується з тезою, що візит Путіна на тимчасово окуповані території України пов'язаний із пошуком винних.

"Вважаю, що подібні візити здійснює не сам Путін. Нещодавні витоки інформації дали зрозуміти, що керівники т.зв. "Л-ДНР" сидять на тривалій самоізоляції, перш ніж зустрітися з Путіним. То з якого переляку останній прилітатиме кудись і спілкуватиметься з генералами, які точно на ізоляції не були? Скоріш за все, посилають двійника, – вважає експерт. – А ціль – показати, що "все під контролем", що РФ не збирається кидати ці території, які мають намір найближчим часом деокупувати ЗСУ".

Але показувати можна все, що завгодно. Реальності це не змінить, наголошує Борис Тізенгаузен. А реальність незабаром буде продемонстрована на полі бою.

"Що стосується скасування цього року ходи "Безсмертного полку", то справді це пов'язано з величезними втратами РФ у війні проти України. І Кремль логічно побоюється, що російські громадяни нестимуть саме ці портрети, а не дідів-прадідів, які застали Другу світову", – констатує політтехнолог.

Все далеко не так добре, як намагається показати Кремль та його пропагандисти

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт, полковник Влад Волошин розмірковує так:

"Візит Путіна на тимчасово окуповані українські території (якщо це справді був Путін, а не його двійник) – традиційний метод російської пропаганди видавати бажане за дійсне. Мовляв, так звана спеціальна військова операція (по суті – війна) йде за планом. Хоча, здається, всі вже розуміють, що плани, якщо вони й були, поламані ЗСУ", – зазначає полковник.

За його словами, те ж скасування ходи "Безсмертного полку", парадів у низці міст, доводить, що все далеко не так добре, як намагається показати Кремль та його пропагандисти.

"Російське суспільство все більше не вірить путінському режиму та його рупорам. Реальні рейтинги, реальна довіра летить вниз. Явна ознака цього – коли Путіна починають садити на дельтаплани, у батискафи, відправляти, як зараз, у нібито фронтові вояжі. Дуже схоже, що й у самому Кремлі вже не надто вірять, що вдасться втримати тимчасово окуповані території, – зазначає Влад Волошин. – Російська влада явно готується до нових важких ударів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: про що говорить "миротворчість" низки країн – чому Заходу не можна зволікати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини