Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ затримали коригувальника ракетного удару по Краматорську
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримали коригувальника ракетного удару по Краматорську

По "гарячих слідах" Служба безпеки України затримала коригувальника російського ракетного удару по цивільному об'єкті в Краматорську.

28 червня 2023, 15:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські контррозвідувальні служби змогли ідентифікувати та затримати російського агента, який коригував ракетний удар по Краматорську 27 червня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт пресцентру СБУ.

СБУ затримали коригувальника ракетного удару по Краматорську

Коригувальник ракетного удару по Краматорську. Фото: СБУ

27 червня російський агент отримав завдання від російських спецслужб дізнатись про роботу популярного закладу харчування у Краматорську, куди часто навідуються не лише українці, а й іноземні журналісти перед відправкою на фронт.

Затриманий агент виконав завдання російських спецслужб та відзняв переповнений людьми заклад харчування та припарковані поруч з ним автомобілі. Далі коригувальник передав матеріали російській розвідці, а російські сили здійснили удар по переповненому людьми цивільному об’єкту.

СБУ повідомляє, що затриманим виявився мешканець Краматорська, який працював на місцевому підприємстві.

"Агент рф обов’язково буде відповідати перед українським судом", — заявили у СБУ.

Нагадаємо, що внаслідок російського ракетного удару по Краматорську загинуло 10 людей, серед яких виявилось троє неповнолітніх — 17-річна дівчина та сестри-близнюки 14 років. Ще понад 60 людей зазнали поранень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський аналітик вважає, що Росія навмисно атакувала цивільний об’єкт у Краматорську.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на ракетний удар по Краматорську та цинічна заява російського депутата щодо російських атак по цивільних об'єктам в Україні. Попри це, представник ЄС засудив російський удар по Краматорську та вказав, що Росія вчергове здійснила воєнний злочин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 червня 2023, 14:56

Не переконливо. Якійсь переділ сфер впливу, якесь кримінальне збіговисько владних угруповань. Таким було усунення спекулянтів Вадатуцьких.


Новини