Головна Новини Суспільство Війна з Росією Євросоюз відреагував на російський ракетний удар по Краматорську
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз відреагував на російський ракетний удар по Краматорську

Представник ЄС засудив російський удар по Краматорську та вказав, що Росія вчергове здійснила воєнний злочин.

28 червня 2023, 15:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на російський ракетний удар по Краматорську та назвав такі дії РФ воєнним злочином. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Борреля.

Євросоюз відреагував на російський ракетний удар по Краматорську

Віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Представник Європейського Союзу називає російську атаку прямим ударом по цивільних українцях та вказує, що місце влучання мало популярність серед іноземних журналістів, які відвідували знищений ресторан перед тим як потрапити на фронт.

"В черговій демонстрації терору, який Росія застосовує проти українських мирних жителів, російська крилата ракета влучила в ресторан і торговий центр у Краматорську. Це було відоме місце зустрічі міжнародної преси", — пише Жозеп Боррель.

Віцепрезидент Єврокомісії стверджує, що російські сили на чолі з Путіним вкотре чинять воєнні злочини на території України та продовжують свою агресію.

"І знову Росія продовжує порушувати міжнародне законодавство та здійснювати воєнні злочини", — вказує Боррель.

Нагадаємо, що станом на 28 червня українські рятувальники вказують на загибель 10 людей через російський ракетний удар по Краматорську. Серед загиблих троє неповнолітніх, зокрема дівчина 17 років та дві сестри близнючки, яким цього року мало виповнитись 15 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Кремля Дмитрій Пєсков відповів на звинувачення України щодо ракетних ударів по Краматорську. З подібними цинічними заявами також висловився російський депутат Попов на британському телебачені, який стверджує, що Росія нібито не атакує цивільні об'єкти в Україні.

Також "Коментарі" писали, що попри заяви Кремля, британський аналітик стверджує, що російські військові знали, куди вони стріляють.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 червня 2023, 14:29

Здається, Росія все більше втягується в якісь кримінальні розбірки на території України. Дуже дивно що цікавило окреме кафе. Місця скупчення цивільних повно, будь-який магазин АТБ будь-який цивільний будинок транспортні розв'язки. А вони раптом, заради якогось кафе підставили свого агента. У нашій пропаганді знов якісь бідосик вийшов.


Новини