Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія навмисно атакувала цивільний об’єкт у Краматорську - аналітик
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія навмисно атакувала цивільний об’єкт у Краматорську - аналітик

Британський аналітик пояснює, що Росія атакувала заклад харчування з українськими громадянами навмисно, адже використала досить точні семиметрові боєприпаси С-300.

28 червня 2023, 11:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британський аналітик Домінік Вагорн розповідає, що атакований заклад харчування у Краматорську був популярний серед місцевих жителів та добре відомий журналістам, зокрема і іноземним, які часто зупинялись там перед дорогою на фронт. На його думку, Росія спеціально завдала удар по Краматорську. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Росія навмисно атакувала цивільний об’єкт у Краматорську - аналітик

Наслідки російського удару по Краматорську. Фото з відкритих джерел

Домінік Вагорн пояснює, що семиметрова російська ракета С-300, яка зазвичай запускається з кузова вантажівки та використовується для збиття літаків.

"Це досить точні боєприпаси. Тож вони, ймовірно, точно знали, у що стріляли, і якщо не було військового виправдання для нападу на піцерію, чого майже напевно не було, це ймовірний воєнний злочин", — вважає Вагорн.

Удар по Краматорську відбувся ввечері 27 червня, у річницю, коли Росія завдала жахливої атаки по торговому центрі в тому ж районі міста, де загинуло понад 20 людей.

"Це, можливо, якийсь викривлений спосіб відзначити річницю. Немає способу точно дізнатися логіку, яка стояла за пуском такої ракети по цій піцерії, але це призвело до загибелі багатьох людей", — говорить Домінік Вагорн.

Станом на 11 ранку 28 червня відомо, що внаслідок російського ракетного удару по Краматорську загинуло 9 людей, поранення отримали 60 людей. Серед загиблих троє дітей: 17-річна дівчина та дві сестри 14 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про цинічну заяву російського депутата щодо удару по Краматорську, яка прозвучала на британському телебаченні.

Також "Коментарі" писали, що угорський лідер Віктор Орбан закликає не говорити про воєнні злочини Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини