Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія пішла на хитрість у Бахмуті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія пішла на хитрість у Бахмуті

Про військовий прийом, застосований у Бахмуті, розповів військовий експерт

8 травня 2023, 23:54 comments5195
Поділіться публікацією:

Обстріл позицій українських захисників у Бахмуті запальними снарядами мав конкретну мету. Про неї, як повідомляють "Коментарі", розповів військовий експерт Роман Світан.

Росія пішла на хитрість у Бахмуті

Обстріл Бахмуту запальними снарядами

"Навряд чи, це фосфорні, швидше за все, це термічні, — каже Роман Світан в інтерв'ю "Фабриці новин". — Це постріл "Града", який має термічні заряди. Вони розкидаються, освітлюють поверхню, горять і створюють тепловий екран від дії наших тепловізорів. Тому під покривом такого теплового екрану російські штурмові частини можуть виконувати штурмові дії. Тобто використання таких завіс, це одна з військових хитрощів".

Водночас росіянам для штурму Бахмута, на прохання Пригожина, почали підвозити посилену кількість боєприпасів. Крім цього, ворог активно на цій ділянці використовує артилерію, танки, ТОСи, авіацію. Але на думку Романа Світана, це вже не допоможе ворогові взяти Бахмут до 9 травня. Оскільки водночас із підвезенням росіянами додаткового БК для Пригожина до міста увійшло українське підкріплення на важкій техніці.

– Тому утримаємо ми Бахмут, утримаємо до нашого наступу, – каже Роман Світан.

Нагадаємо, що, за даними експерта, новою лінією української оборони (з опорою на західні квартали Бахмута) стане чи вже стала траса Хромово-Бахмут-Костянтинівка.

За версіями експертів, засновник ПВК "Вагнер" Пригожин міг взяти на себе зобов'язання захопити Бахмут до 9 травня. Тому поточні дні він буде використовувати всі сили, щоб вибити українських захисників з міста. 

Тим часом, ВСУ просунулися на Бахмутському напрямку.

У боях під Бахмутом загинув керівник дитячого театру "Казка".

А в Москві на 9 травня можуть влаштувати провокацію. Метою можливої провокації стане втягування ОДКБ у війну з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини