Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін готується до нового ривку проти України: що може поламати плани РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін готується до нового ривку проти України: що може поламати плани РФ

Україні важливо максимально спростити систему прийняття рішень у військово-промисловому комплексі

29 березня 2024, 13:14
Поділіться публікацією:

Майже півроку продовжується нова хвиля наступу російської окупаційної армії. За цей час, за даними американських аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), агресор захопив 505 квадратних кілометрів на території України. Більше тижня РФ веде масовані ракетно-дронові обстріли, намагаючись знищити нашу енергосистему. Посилилася також інформаційно-пропагандистська істерія. Російська православна церква оголосила "священну" війну Україні. А на РосТВ відкрито закликають стирати з лиця землі українські мегаполіси типу Києва та Харкова. За прогнозами, у травні-червні країна-агресор може розпочати ще більш масований наступ – з новими силами. Враховуючи ситуацію, що склалася – що можуть зробити Україна та її партнери, щоб поламати плани РФ? Куди треба бити і що зміцнювати, щоб здолати росіян, що озвіріли? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Путін готується до нового ривку проти України: що може поламати плани РФ

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Слід повністю переходити на військові рейки

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков поділився такою думкою:

"Не вважаю доречним давати поради нашому військово-політичному керівництву та керівництву наших союзників. Але очевидно, що потрібно робити".

Україні, за словами експерта, слід повністю переходити на військові рейки, припиняти тотальну корупцію, бардак та розгільдяйство, розганяти купу непотрібних органів, які нічого не роблять для перемоги, але витрачають бюджетні кошти.

"Починаючи з Верховної Ради і закінчуючи різними адміністраціями на місцях, – уточнює Олександр Кочетков. – Все треба підпорядковувати одній військовій структурі, політику відкинути в сторону".

Важливо, продовжує аналітик, максимально спростити систему ухвалення рішень у військово-промисловому комплексі. Він наголошує, що різного роду тривалі узгодження, тендери абсолютно недоречні в період війни взагалі, а, коли та у вирішальній фазі – тим більше.

"Що стосується наших союзників, – зазначає Олександр Кочетков, – хотілося б, щоб вони зосередилися на головному – на максимальному протистоянні експансії, агресії Росії, а не на своїх політичних ігрищах, які в них зараз явно переважають. Рекомендації очевидні. Інша справа – чи можна їх здійснити".

Дипломатичний фронт зараз визначає наші військові можливості

Політолог, військовослужбовець Дмитро Воронков вважає, що перспектива посилення наступальних дій з боку агресора більш, ніж очевидна.

"Швидше за все під ударом опиняться східні регіони – Донецька, Харківська області. На даний момент наступ на півночі (на Київ та Чернігів) виглядає не таким ймовірним", – зазначає експерт.

На його думку, Україна й так робить, що може. Хотілося б того ж таки від наших закордонних партнерів.

"Ми потребуємо посилення підтримки зброєю та боєприпасами (системи ППО, ракети до них, далекобійні ракети, снаряди), довгоочікуваної авіації натовського зразка. Загалом у збільшенні антиросійської коаліції. Все це необхідно нам як для стримування ворожого наступу, так і для власних наступальних дій у разі відкриття вікна можливостей", – пояснює Дмитро Воронков.

Безперечно, продовжує він, допомогло б нам розміщення (нехай навіть у тилу) певного контингенту військ деяких країн-членів НАТО на території України. Нехай навіть у вигляді миротворчих сил. Сам факт офіційної присутності сил Альянсу на території нашої країни вже міг би стати фактором стримування для ескалації, вважає експерт. Він упевнений, що Кремль на прямий військовий конфлікт із НАТО не піде, щоби там не тріщала російська пропаганда.

"Дипломатичний фронт зараз багато в чому визначає наші, власне, військові можливості, у тому числі на перспективу. Але рішучості у партнерів поки що, на жаль, не вистачає", – констатує Дмитро Воронков.

Якщо говорити про удари по території країни-агресора, то, на думку експерта, слід бити по всіх військових об'єктах (флот, авіація, особливо місце базування стратегічних бомбардувальників), по всій лінійці ВПК, а також по тому, що дає кров економіці РФ, включаючи НПЗ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заморожування чи ескалація: до чого наближається війна в Україні та що стане ключовим чинником.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 березня 2024, 13:39

Українці верещали від болю, але не хотіли змінюватись - продовжували їсти кактус та нести срібняки попам юдейського Бога. Хто буде переводити на військові рейки, довірена особа Фюрера - Єрмак? Гниле не дає плодів!


Новини