Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Нехай доведуть, що вони не уникали бою": Кадиров розкритикував чеченців, які повернулися з полону
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нехай доведуть, що вони не уникали бою": Кадиров розкритикував чеченців, які повернулися з полону

Тепер вони на передовій мають довести, що потрапили в полон вимушено

16 квітня 2023, 13:26
Поділіться публікацією:

На Великдень в Україну з полону повернулися 130 українських полонених. Скільки росіян повернулися додому, ні Україна, ні Росія поки що не коментують. При цьому напередодні, 15 квітня, у своєму телеграм-каналі глава Чечні Рамзан Кадиров повідомив про повернення до Грозного з українського полону п'яти бійців. За словами голови Чечні, їм належить довести, що вони вимушено здалися в полон. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву Кадирова.

"Нехай доведуть, що вони не уникали бою": Кадиров розкритикував чеченців, які повернулися з полону

П'ятеро (в центрі) звільнених кадирівців. Скріншот відео

"Я вважаю, що у чеченського воїна не повинно бути жодних причин опинитися в полоні. Виправдання можуть бути різні, але як би там не було, воїн повинен довести, що у нього не було іншого виходу. І довести це потрібно, повернувшись на передову, — заявив Кадиров. — Тому я не зустрівся з тими, хто повернувся. Це питання честі не тільки окремо взятого бійця, але й питання честі всього підрозділу, всього полку, в якому бійці служать. Нехай доведуть, що вони не уникали бою, не боялися зустрітися з ворогом, і не шукали можливості скласти зброю та врятуватися від куль”.

Як приклад спокути ганьби полону, Кадиров навів бійця Киргиза Мусіханова, який "отримав поранення, потрапив у полон, але повернувся, залікував рани і знову вирушив у гущавину боїв у складі спецназу "АХМАТ", показуючи добрі результати".

Слідом за критикою, Кадиров ритуально трохи посипав попелом голову і собі:

"Звичайно, полон — не злочин. Я все розумію. І ми раді, що бійці залишилися живі. За годину до свого полону вони зв'язувалися по рації і повідомляли про те, що в них закінчуються боєприпаси. Але кожен воїн має не просто безладно стріляти, а обмірковувати кожний постріл, берегти кожен патрон. Усвідомлюю, що в цьому є і моя провина, що вони виявились недостатньо підготовленими до такої ситуації і не до кінця розуміли, що боєць має планувати свій боєкомплект, — пише Рамзан Кадиров у своєму телеграм-каналі. — Але тепер у хлопців є шанс довести собі, товаришам, командиру та всій країні, що це був вимушений крок”.

Рамзан Кадиров під час Першої чеченської війни у 1994-1996 роках воював проти російського вторгнення у лавах армії чеченської республіки Ічкерія. Під час Другої чеченської війни (1999-2009) разом зі своїм батьком Ахматом Кадировим перейшов на бік федерального уряду. Наразі активно підтримує Путіна та його війну в Україні.

Тим часом, в Україні засудили за протидію мобілізації.

Патріарх Кирило заговорив термінами імперської Росії.

А у США через секс-скандал заарештували тренера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 квітня 2023, 12:33

А їм по 30 тисяч виплат теж повернуть?


Новини