Головна Новини Суспільство Війна з Росією Має бути соромно: у Данії відповіли на критику Росії щодо винищувачів F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Має бути соромно: у Данії відповіли на критику Росії щодо винищувачів F-16

Данія різко реагує на критику російського дипломата, який звинуватив європейську країну у загострені війни.

21 серпня 2023, 17:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Росії в Данії Володимир Барбін розкритикував данське керівництво через передачу винищувачів F-16 для України. У Данії відреагували на критику російського дипломата. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання TV2.

Має бути соромно: у Данії відповіли на критику Росії щодо винищувачів F-16

Міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен. Фото з відкритих джерел

Володимир Барбін стверджує, що рішення Данії передати Україні літаки лише посилює ескалацію, позбавляє Київ від іншого вибору, і залишає лише військові дії проти Росії. На такі зауваження відреагував міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен, який назвав слова Барбіна "грубою критикою".

"Представник країни, яка вдерлася до мирного сусіда і вбиває мирних жителів, наважується сказати, що інші загострюють конфлікт, який вони могли б зупинити завтра, просто сказавши, що ми відступаємо у свою країну", — відреагував на критику Еллеманн та додав, що російському дипломату "має бути соромно" за такі слова.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський здійснив візит до 20 серпня до Нідерландів, а 21 до Данії. Під час зустрічі з керівниками обох країн було досягнуто домовленостей про передачу в майбутньому винищувачів F-16 для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про необхідну кількість західних винищувачів для України. Військовий аналітик Андерс Нільсен також вказав на необхідну кількість літаків для України враховуючи її площу, крім того, експерт пояснив скільки Україна отримає винищувачів у найближчі кілька років.

Також "Коментарі" писали, що кілька нідерландських політиків розкритикували рішення прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте передати Україні бойові літаки F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини