Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російський посол відреагував на поставки винищувачів F-16 до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський посол відреагував на поставки винищувачів F-16 до України

З'явилась перша реакція російського політика на поставки західних винищувачів F-16 до України.

21 серпня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Росії в Данії Володимир Барбін вважає, що рішення Данії відправити Україні винищувачі F-16 призведуть до збільшення ескалації у війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Російський посол відреагував на поставки винищувачів F-16 до України

Російський посол Володимир Барбін. Фото з відкритих джерел

20 серпня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що його країна відправить винищувачі до України. Наступного дня прем’єрка Данії Метте Фредеріксен під час візиту Володимира Зеленського на військову базу також сповістила, що її країна передасть винищувачі.

На такі повідомлення відреагував російський посол в Данії Володимир Барбін.

"Той факт, що Данія зараз вирішила подарувати Україні літаки F-16, призводить до ескалації конфлікту", – сказав Барбін.

Російський політик стверджує, що таким чином Данія позбавляє Україну іншого вибору і залишає лише військове протистояння з РФ.

Нагадаємо, що міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен вказав на кілька умов, яких потрібна дотримуватись Україна під час використання винищувачів. Одна з найголовніших умов це не використовувати бойові літаки за територією України, тобто не атакувати Росію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Повітряних силах розповіли, скільки Україні потрібно винищувачів. За словами речника ПС Юрія Ігната Україна повинна мати 128 західних літаків для зміни авіаційного парку.

Також "Коментарі" писали про військового аналітика Королівського оборонного коледжу Данії Андерса Нільсена, який розповів, скільки, на його думку, потрібно винищувачів для України. Військовий експерт також спрогнозував кількість літаків, які отримає Україна у найближчі роки від західних партнерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини