Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах розповіли, скільки Україні потрібно винищувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах розповіли, скільки Україні потрібно винищувачів

Речник Повітряних сил розповів про необхідну кількість західних винищувачів для України.

21 серпня 2023, 15:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що Україна необхідно 128 бойових літаків від західних союзників, щоб замінити старий авіапарк військової техніки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

У Повітряних силах розповіли, скільки Україні потрібно винищувачів

Речник ПС Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат вказує, що з озвученими партнерами 42 винищувачами, які в майбутньому збираються передати Україні, створять чотири авіабригади. Однак за його словами, потрібно ще більше літаків для Повітряних сил.

"Зрозуміло, що війна може внести свої корективи, але понад 100 літаків дійсно таки потрібно, щоб розосередити їх на різних аеродромах, щоб вони реагували на різні виклики і завдавали ударів по різних цілях", — повідомив Ігнат.

Речник ПС вказує, що літаки потрібні для атак по інших літаках, наземних цілях та ударів у тил противника.

Нагадаємо, що у кінці травня у Міноборони розповідали, що Україні необхідно щонайменше 48 літаків для звільнення окупованих територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що авторитетний данський військовий експерт розповів про те, як має відбуватись розбудова військово-повітряних сил України та чому важливо мати довгострокові плани, а не піддаватись на короткострокові ідеї, які можуть зашкодити. Крім того, Андерс Нільсен вказав, скільки Україні потрібно мати західних винищувачів, щоб забезпечити безпеку на території країни.

Також "Коментарі" писали про командувача Повітряних сил Миколу Олещука, який розповів, що західні бойові літаки, зокрема F-16 вже були на українських аеродромах. Олещук наголосив, що таким чином Україна вже отримала деякий досвід експлуатації цього літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини