Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні вже приземлявся винищувач F-16 - командувач Повітряних сил
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вже приземлявся винищувач F-16 - командувач Повітряних сил

Командувач Повітряних сил Олещук заявив, що західні бойові літаки вже були на українських аеродромах.

20 серпня 2023, 09:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук розповів, що Україна має досвід використання західного бойового літака F-16. Ці винищувачі вже здійснювали посадку на українські аеродроми.

В Україні вже приземлявся винищувач F-16 - командувач Повітряних сил

Бойовий літак. Фото з відкритих джерел

Під час ефіру національного телемарафону Микола Олещук заявив, що американські винищувачі F-16 були в Україні. За словами командувача Повітряних сил українські пілоти здійснили спільні навчання з пілотами західних винищувачів та отримали значний досвід у використанні F-16.

"Літак F-16 був в Україні. Він сідав на наших аеродромах, ми проводили спільне навчання з пілотами F-16, і в нас є досвід експлуатації, відповідно, літака F-16. Я думаю, це суттєво", — сказав Олещук.

Командувач ПС розповів, що Україна створює відповідну інфраструктуру для американських бойових літаків, зокрема це стосується злітно-посадкових смуг, аеродромів та захисних елементів. Олещук вважає, як тільки західні партнери нададуть літаки, Україна одразу зможе їх прийняти та використовувати для власних цілей.

Нагадаємо, що очільник Міноборони Олексій Резніков розповів, що українські льотчики почали навчання на F-16. Курс підготовки буде тривати 6 місяців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден дав "зелене світло" на важливе для України рішення.

Також "Коментарі" писали, що у НАТО повідомили, до якого часу Україна не отримає західні винищувачі. Керівник військового комітету НАТО Роб Бауер вважає, що бойові літаки F-16 в Україні це не короткострокова перспектива, тому винищувачі потраплять в Україну лише після літнього контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини